Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
11°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Tekmovanje GZ Ljutomer na Cvenu

V nedeljo, 11. 9.,  je Gasilska zveza Ljutomer, katere člani smo tudi vsa tri prostovoljna gasilska društva iz občine Veržej, pripravila že šesto tekmovanje za prehodni pokal GZ Ljutomer. Letos se je tekmovanje odvijalo na Cvenu in se ga je udeležilo kar 42 enot v različnih starostnih kategorijah. Gasilci iz PGD Veržej smo nastopili kar s petimi različnimi enotami in smo bili med najštevilčnejšimi društvi. 
Najprej se je začelo tekmovanje v najmlajših kategorijah, v kateri so našo društvo zastopali pionirji in mladinci. Z nastopom obeh enot smo lahko več kot zadovoljni in ponosni, saj so pionirji dosegli prvo, mladinci pa drugo mesto v svojih kategorijah.
Nato je sledilo tekmovanje članskih enot v ženski in moški konkurenci. Iz veržejskega društva sta tekmovali dve moški in ena ženska desetina. Moška članska B desetina  (nad 30 let starosti) je v svoji kategoriji dosegla 4. mesto. Ženska B destina (nad 30 let starosti) je dosegla 3. mesto. Moška članska A desetina (starost do 30 let) pa je v svoji kategoriji dosegla 2. mesto. V skupnem seštevku za prehodni pokal GZ Ljutomer smo tako dosegli skupno 2. mesto. Skupno nam je zmanjkala še kakšna desetina, da bi prehiteli zmagovalce, PGD Ljutomer. Vseeno pa smo lahko ponosni in zadovoljni z doseženimi rezultati, ki so plod trdega večletnega dela, tako z mladimi kot starejšimi enotami in so dokaz, da delo ni bilo zaman. Vsem enotam in seveda njihovim mentorjem iskrene čestitke za dosežene rezultate.


Mihael Kolbl

Oglejte si tudi