Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
5°C
SOB.
24°C
9°C
Oceni objavo

Gasilsko državno tekmovanje

V soboto,  11.6.,  in v nedeljo,  12.6., je v Kopru potekalo državno gasilsko tekmovanje,  na katerem so sodelovale najboljše ekipe iz posameznih regij v vseh starostnih kategorij od pionirjev do starejših gasilcev. V nedeljo so na mladinskem tekmovanju sodelovali tudi pionirji iz PGD Veržej . 
V nedeljo zjutraj ob šesti uri smo se z avtobusom odpravili proti Kopru . Po poti smo opravili dva krajša postanka,  tako da smo prispeli v Koper nekaj pred 11 uro . Po prihodu so se pionirji preoblekli v gasilske uniforme in se odpravili proti tekmovalnemu prostoru . Najprej smo si ogledali skupaj vaje nekaterih drugih enot , ki so nastopali pred našo ekipo.  Nato je prišel čas za naš nastop. Pionirji so imeli eno izmed glasnejših podpor med vsem, i saj smo vsi močno navijali zanje . Res je,  da se jim ena od nalog ni najbolje izšla,  vendar so vseeno upravičili nastop na tekmovanju  in presegli naša pričakovanja,  za kar jim v imenu društva iskreno čestitam . 
Naš rezultat ni prišei sam po sebi, ampak je plod dolgoletnega dela in rezultat velikega števila vaj in izjemne volje, zaupanja vase, v  mentorje, v vodstvo društva   in predvsem odrekanje prostemu času . Zato še enkrat iskrene čestitke tekmovalcem, mentorju in vodstvu društva, ki so vložili ogromno časa in dela v to ekipo,  v katero zaupamo 100 % in smo prepričani,  da s takim pristopom k delu to ni njihov zadnji uspeh .
Vsem še enkrat iskrene čestitke z upanjem,  da bo drugič še boljše, vam tekmovalci pa,  kot smo vam že povedali na poti v Koper in domov,  ne glede na rezultat,  vi ste za nas že zmagovalci, le tako naprej .

Mihael Kolbl, predsednik PGD Veržej

Oglejte si tudi