Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Prijetno druženje s plesom na prelazu Ljubelj

V soboto, 22. avgusta se je na prelazu Ljubelj  v prijetno toplem vremenu odvijal 13. EU ples brez meja, ki ga že tradicionalno prirejata občini Tržič in Borovlje v sodelovanju z gostinci z obeh strani Karavank. Mag. Borutu Sajovicu in Ingu Appéju se je pri tradicionalnem dvojezičnem pozdravu pridružil tudi novi župan občine Sele, Heribert Kulmesch, ki je izrazil željo po tesnejšem sodelovanju na različnih področjih, saj Karavanke niso več ovira, ampak priložnost za sodelovanje in skupni turistični razvoj.

 

Kulturni program, povezoval ga je Nejc Perko, so s skrbno izbranim reperotarjem pod vodstvom zborovodje Jožeta Tišlerja popestrili člani Kulturno umetniškega društva Lom pod Storžičem. Pevci so sodelovali tudi pri tradicionalnem dvojezičnem bogoslužju, ki ga je s koroškim kolegom daroval lomski župnik, Silvo Novak.

 

Že takoj po uradnem delu so številni obiskovalci, med katerimi je bilo tokrat tudi več severnih sosedov kot domačinov, zaplesali ob zvokih Ansambla Lajb, ki so odmevali še dolgo v popoldne.

 

Oglejte si tudi