Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

ČAROBNI GLAS DARJE ŠVAJGER JUTRI ZVEČER V TRŽIŠKEM MUZEJU

Z jutrišnjim večerom (petek, 22. aprila 2016, ob 20. uri) se začenja nov cikel Glasbenih večerov v Tržiškem muzeju. Ta prinaša vrhunski izbor slovenskih izvajalcev, ki bodo obogatili tržiški kulturni prostor. Prva gostja bo Darja Švajger, ena najboljših slovenskih pevk, ki kot solistka koncentrira z različnimi glasbenimi zasedbami, tako na koncertih, različnih prireditvah kot tudi na glasbenih festivalih doma in v tujini. Tudi na dosedanje nastope v Tržiču ima lepe spomine.

Verjame, da bo tudi jutri zvečer uživala in publika z njo. »Progam bo sestavljen iz zakladnice popularne glasbe, jazza, muzikalov in šansona,« napoveduje Darja, ki jo bo spremljal pianist Jaka Pucihar. »Z Jako že dolga leta prekrasno sodelujeva. Ne le, da sva uspešen tandem in sva si glasbeno zelo blizu, smo tudi dolgoletni družinski prijatelji,« pove Darja, ki je v zadnjem času močno zaposlena kot pevska mentorica s televizijskim šovom Znan obraz ima svoj glas. »Kljub temu pa še vedno tudi nastopam, poučujem na akademiji in razmišljam o novih projektih.« Čeprav je na bogati glasbeni poti osvojila številne nagrade in priznanja, nima najljubšega. Pravi, da so ji vsa enako dragocena, za vsa je hvaležna. Najbolj čaroben trenutek na odru pa se ji zdi, ko pevec postane pesem. »Ne vem, kako se to zgodi. To preprosto začutiš. In nisi več ti, ki poješ, ampak te pesem poje. Jaz pravim, da imaš milost, da se ti to zgodi,« še pravi Darja Švajger.

 

Vstopnice po 10 evrov si lahko zagotovite v predprodaji v Tržiškem muzeju in TPIC Tržič. Na dan koncerta bo cena vstopnice 12 evrov. Število vstopnic je omejeno.

 

Oglejte si tudi