Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
3°C
JUTRI
20°C
6°C
Oceni objavo

Iz Lisca in okolice Dobrniča

Na tej strani predstavljamo svojo dejavnost.

Združuje ljudi dobre volje, ljubitelje vinske trte in dobre kapljice.

 

V letu 2013 je društvo praznovalo 10 let delovanja. Ob tej priliki je bila izdana knjiga, v kateri je predstavljen razvoj  društva v tem obdobju in na enem mestu zapisana zgodovina Lisca kot vinogradniške gorice od njenih prvih omemb v zgodovinskih virih pa vse do danes.

 

Društvo organizira strokovna predavanja o pridelavi dobrega vina. Skrbi za družabno življenje, in sicer: organizira pohode, strokovne ekskurzije, udeležuje se povorke in ocenjevanja na Tednu cvička, obiskuje druga društva itd. Poleg tega je društvo vzorno uredilo gorico Lisec z oglasnimi kozolci, informativnimi tablami in smerokazi.

 

Ker je zaznano zanimanje za turizem v zidanicah in vinogradniški turizem, smo si v društvu zadali cilj, da v svoj razvojni načrt vključimo tudi to dejavnost. Z razvijanjem tega področja se izkazujejo nove možnosti za člane kot tiste, ki razmišljajo o pristopu.

 

Vedno bolj pa strmimo k naravni pridelavi grozdja in s tem k bolj prijaznemu pristopu do okolja.

 

Poleg vseh omenjenih dejavnosti je prednostna naloga društva »pridelava kakovostnih vin«. Člani pridobljeno znanje in izkušnje znamo izkoristiti, saj pridelamo iz leta v leto vina boljše kakovosti. Dokaz temu so številna priznanja na vsakoletnem društvenem ocenjevanju vin ter na Tednu Cvička. Vsak je ponosen na svoje vino. Na pobočju Lisca, Šmavra in sosednjih goric se pridela odličen cviček, zweigelt, modra frankinja, precej je še šmarnice in drugih sort. Dobrodošli v naše vinske gorice in »Na zdravje«.  

 

Oglejte si tudi