Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
8°C
NED.
23°C
9°C
Oceni objavo

Predavanje o humanitarnosti za otroke Malawija v Šentlovrencu

Jana Dular, ustanoviteljica slovenskega humanitarnega društva ELA www.drustvoela.org že pet let v vzhodni Afriki vodi humanitarne projekte. Od avgusta 2011 dalje je v Malawiju, v centralnem predelu Afrike, kjer vodi projekte za pomoč otrokom s posebnimi potrebami.
Jana Dular, ustanoviteljica slovenskega humanitarnega društva ELA www.drustvoela.org

 že pet let v vzhodni Afriki vodi humanitarne projekte. Od avgusta 2011 dalje je v Malawiju, v centralnem predelu Afrike, kjer vodi projekte za pomoč otrokom s posebnimi potrebami.

Z donacijami je zgradila izobraževalni center v malawijski vasici Mazembe,, katerega vsak dan obiskuje 250 otrok (od tega 50 s posebnimi potrebami). V centru so delavnice za 100 mladincev ter delavnice finančne pismenosti za 50 lokalnih žensk. Humanitarna delavka in univ.dipl. pravnica Jana Dular nam bo pripravila poučno predavanje, popeljala nas bo po Ugandi, Tanzaniji in Malawiju, po njihovih naravnih lepotah in nam predstavila vse projekte katere vodi. Toplo ste vabljeni med zanimive zgodbe, obogatene s slikami, filmi, glasbo, afriškmi izdelki (prodaja malawijskih slik na platnu ter unikatnega nakita iz naravnih materialov).


Predavanje je podprla Občina Trebnje, KUD Marija Kmetova, KS Šentlovrenc

 PROSTOVOLJNA VSTOPNINA: SVINČNIK

 

In še poziv!

Jakob in Laura tudi pomagata afriškim otrokom. Tudi drugi naši otroci lahko pomagajo. Kot onadva tudi drugi lahko  zbiraho svinčnike za otroke iz društva ELA v Malawiju. Svinčnike lahko prinesete v šolo v Šentlovrencu, na njun dom (Krtina 3) ali na prireditev ki bo v petek, 16.10. 2015, ob 17. uri v Kulturnem domu Šentlovrenc.

Oglejte si tudi