Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
9°C
ČET.
20°C
11°C
Oceni objavo

Po obronkih naše občine

Planinci smo na marčevsko nedeljo odkrivali skrite kotičke taborske občine.
Kljub neobetavni vremenski napovedi smo v nedeljo, 17. marca, na pohodu po okoliških taborskih vrhovih mnogi izmed nas, čeprav večinoma »staroselci«, spoznali čisto nove razsežnosti naše občine in malo pokukali še k vranskim sosedom.

 

Vse skupaj se je začelo z zamislijo vodnika Petra, končalo pa s spominom na prvič prehojeno pot in spoznanjem, da je kljub naši majhnosti tudi v domačem kraju še veliko neodkritih kotičkov.

 

Ob 8. uri smo se zbrali v Taboru pred Kmetijsko zadrugo in naša smer je bila jasna: Črni Vrh. Za Taborom smo se usmerili proti Nogradom, od tam pa po slemenu do domačije Cunk in naprej do domačije Hribernik. Pot smo si skrajšali po bližnjici mimo Beceja in v Črni Vrh prišli na Bokalovem dvorišču. Tu je sledil počitek in obvezno fotografiranje pri kapelici. V Črnem Vrhu so nas začele spremljati drobne snežinke, ki so bile naše spremljevalke vse do Tabora. Iz Črnega Vrha smo pot nadaljevali po cesti do Raven in čez Hudelovec in Javorškov hrib prišli v Zahomce, kjer smo imeli zaslužen počitek. Pot smo nadaljevali po cesti pod Grmado do Sevnikovega vrha. Na poti med Sevnikovim vrhom in Markovškovo domačijo smo imeli nad Cenovo špico čudovit razgled na dolino pod nami. Nekateri, 16 nas je bilo, so se z nostalgijo spominjali smučarije na Cenovi špici…

 

Naprej smo pot nadaljevali po robu Brd do Lepih Trat in mimo Hudimarij nazaj do Tabora. V nekaj urah smo spoznali spet nove možnosti za rekreacijo, nove poti, steze, poglede in razglede. Upamo, da se kmalu spet vidimo na naslednjem raziskovanju bližnjih in daljnih vrhov.

Oglejte si tudi