Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
2°C
NED.
13°C
0°C
Uredi
Oceni objavo

Taborska podeželska mladina v samem vrhu

Društvo podeželske mladine iz Tabora žanje uspehe na vseh področjih - v juniju in juliju smo bili na regijskih in državnih kmečkih igrah v samem vrhu, uspešno pa smo gostili tudi izredno skupščino Zveze slovenske podeželske mladine.
Junij in julij sta bila za taborsko mladino zelo pomembna, saj smo se člani DPM Tabor udeležili najprej regijskih kmečkih iger, ki so potekala v Ločah pri Slovenskih Konjicah, v organizaciji DPM Slovenske Konjice, 23. junija. Na igrah je tekmovalo devet ekip iz celjske regije, pet pa se jih je uvrstilo naprej na državno tekmovanje, ki je potekalo 6. julija na Slomu pri Ponikvi, v organizaciji DPM Šentjur. Tabor je zasedel odlično drugo mesto in tako bomo Taborčani drugo leto gostili regijske kmečke igre, saj so zmagali organizatorji, DPM Slovenske Konjice. Smo pa bili ekipno najboljši, saj je grabljica Klavdija Bastl Enci zmagala v grabljenju, njen brat Luka pa je v košnji zasedel prav tako odlično tretje mesto. Drugi člani ekipe so bili še Tjaša Stanko, Jurij Sirše, Simon Stiplovšek in Matej Štrajhar. Uspeh je res presenetil vse nas, saj smo se iger udeležili prvič. Tako našo vetrino krasijo trije novi pokali. Že čez štirinajst dni smo se udeležili državnih iger, na katerih je sodelovalo 27 ekip, izmed teh ena tudi iz Madžarske. V okviru iger smo se udeležili tudi okrogle mize z naslovom »Zaposlovanje na podeželju in podjetništvo-ovire sodobnega kmetovalca«. Glavni gost je bil minister za kmetijstvo mag. Dejan Židan. Na samem tekmovanju smo dosegli zavidljivo četrto mesto in pridobili ogromno motivacije za naprej. Zasedba ekipe je ostala skoraj enaka, samo Tjašo je zaradi poškodbe zamenjala Anja Terglav.

 

Da pa postajamo v Zvezi slovenske podeželske mladine čedalje pomembnejši člen, smo dokazali z organizacijo izredne skupščine ZSPM, ki se je zgodila v petek, 12. julija, v sejni sobi občinske stavbe. Taborčani smo bili izbrani za gostitelje in nalogo smo z veseljem sprejeli ter jo tudi zelo dobro opravili. Tako je v petek v Tabor prišlo 61 delegatov iz celotne Slovenije, skupaj s celotnim upravnim odborom in predsednikom zveze Rokom Roblekom. Po sami skupščini smo pripravili tudi manjšo pogostitev. Punce smo same pripravile okusne kanapeje, Društvo kmečkih žena in deklet pa nam je speklo zelo dobro pecivo, za kar se jim še enkrat lepo zahvaljujemo. Gostje so sam sprejem zelo pohvalili in navdušeno pozdravljali naše društvo, ki je eno izmed najmanjših in tudi najmlajših v zvezi. Postajamo pa brez dvoma tudi eno izmed najuspešnejših, kar vsi odlični rezultati v tem letu to samo še potrjujejo.

 

Ker je bila prva polovica leta 2013 za nas zelo naporna, smo se za zasluženo nagrado 13. julija odpravili v vodni park Canevaworld Resort v Italiji. Izleta se je udeležilo 16 članov, ki so s sabo povabili tudi svoje prijatelje. V vodnem parku smo zelo uživali in preživeli super dan med vsemi različnimi vodnimi atrakcijami in bazeni ter med sabo postali še boljši prijatelji. Še naprej se veselimo poletja, saj se konec julija odpravljamo na morje na slovensko obalo, v začetku avgusta se bomo udeležili tekme koscev in grabljic v Sv. Lovrencu, drugo nedeljo v avgustu pa nas čaka sedaj že tradicionalna udeležba na povorki in igrah na hmeljarskem prazniku v Braslovčah. Takrat se bo za nas zabavno poletje tudi končalo, o katerem pa bomo brez dvoma še poročali.

 

Člani DPM Tabor

Oglejte si tudi