Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
10°C
JUTRI
23°C
11°C
Oceni objavo

Nedelja zakonskih jubilantov

Letošnji šopek zakonskih jubilantov v Šmarski župniji se je pri slovesnem bogoslužju zbral v nedeljo 24. maja 2015 v župnijski cerkvi sv. Martina.
31 parov zakonskih jubilantov se je ta dan zahvalilo za skupno prehojeno pot: 10 let 1 par; 20 let 4 pari; 25 let 6 parov; 30 let 10 parov; 40 let 7 parov; 50 let 2 para in 60 let 1 par. Veselju in čestitkam ob njihovem praznovanju se je pridružil tudi šmarski župnik g. Janez Kvaternik, ki je v mašnem nagovoru poudaril, da se danes zahvaljujemo za prehojeno pot, zahvaljujemo se za zvestobo, vzpone in morebitne padce, ki so nas še dodatno utrdili, pa obenem prosimo tudi za v prihodnje; za zgled, zvestobo, razsvetljenje, kako rasti v odnosu in tako s svojimi izkušnjami koristno služiti tudi v družbi. Spominjanje ni sentimentalnost; spomini nas utrjujejo za dobro, saj tako lažje ob izzivih izberemo težje poti v skupnem življenju.

Slovesnost je polepšalo ubrano petje, predvsem pa zbrana zahvala Bogu vsakega zakonskega para za skupaj prehojena leta in s skromno priprošnjo za v naprej.

 

V prijetnem razpoloženju se je uradna slovesnost zaključila pred šmarsko mežnarijo, marsikje se je nadaljevala še popoldan v krogu domačih, zagotovo pa se bo praznovanje zakonske ljubezni in njen čar nadaljeval tudi v letih, ki prihajajo. Nam mlajšim rodovom so letošnji zakonski jubilanti za zgled, vsak s svojo življenjsko zgodbo .

 

Uroš Pušnik

Oglejte si tudi