Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

OSMI OBISK PD LOČE V KOSJERIĆU

OSMI OBISK PD LOČE V KOSJERIĆU

 

Prijateljstvo med Planinskim društvom Loče in Planinsko-ekološkim društvom

SUBJEL iz Kosjerića traja že od leta 2008. Da so se vezi med društvoma še poglobile, so poskrbeli ob koncu aprila Ločani, ki so ponovno obiskali prijatelje v Srbiji.

Letošnji obisk je potekal malo drugače kot prejšnja srečanja v Srbiji. Prvi dan so se člani obeh društev dobili v motelu Balašević ob vznožju planine Rtanj. Tako se je prvi dan srečanje odvilo kar 270 km stran od Kosjerića.

Drugi dan je sledil skupni pohod proti najvišjemu vrhu planine (Šiljak 1565 m). Zaradi relativno pravilne oblike samega vrha živi med ljudmi legenda, da je planina nekdanja piramida, na svoj račun pridejo tudi ljubitelji NLP (neznanih letečih predmetov), saj med njimi kroži veliko govoric o videnju teh predmetov. No vesoljcev pohodniki niso videli, so pa videli, da je planina pravi botanični vrt. Po osvojitvi vrha so se pohodniki spustili v Soko Banjo in si ogledali znamenitosti tega zdraviliškega mesta. Sledila je vožnja v Kosjerić in namestitev v hotelu. Tretji dan je bil deževen. Kljub temu je sledilo veliko dogodkov. Gostje iz Loč so si ogledali Potpečinsku pečinu (ena največjih podzemnih jam v tem delu Srbije), narodni muzej v Užicu in prvo elektrarno v tem delu Evrope. Sledil je zaključni večer in četrti dan slovo ter pot proti Ločam.  

Druženje je še enkrat pokazalo, da prijateljstvo ne pozna meja, kakor tudi to, da se bomo morali Slovenci še kar nekaj časa učiti, kaj to pomeni biti gostitelj.

Člani PD LOČE bi se tako tudi preko portala MojaObčina.si radi zahvalili prijateljem v Kosjeriću

za vse kar so jim pripravili v dneh, ki so jih preživeli med njimi.

 

Oglejte si tudi