Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

“Po rož’ce v mesto”

Turistično društvo Slovenj Gradec je v sodelovanju s četrtno skupnostjo Stari trg – mesto in četrtno skupnostjo Center v počastitev svetovnega dneva zemlje na Trgu svobode v Slovenj Gradcu pripravilo tradicionalno prireditev “Po rož’ce v mesto”.
V prijetnem sobotnem dopoldnevu so koroški vrtnarji v slovenjgraškem starem mestnem jedru uredili rožni trg. Številni obiskovalci so si ogledali zanimive predstavtve cvetlic za balkonske in vrtne zasaditve,  seveda so lahko sadike tudi kupili. Ljubiteljski gojitelji so svoje lončnice, sadike, cvetlične aranžmaje, šopke in še kaj zamenjali na "Rožnem bolšjem trgu". Dobro so bile obiskane tudi delavnice pod vodstvom pobudnice prireditve, Tatjane Krejan Košan, predvsem izdelovanje in okraševanje butar, saj je prireditev potekala ravno na cvetno soboto…

 

Sodelovala so nekatera društva: Turistično društvo Mislinja, Turistično društvo Sele-Vrhe Murn, Ekološko društvo, Društvo kmetic Mislinjske doline, nekatere turistične kmetije in posamezniki, katerih dejavnost je povezana z zemljo in  turistično ponudbo v mestni občini. Vsi zainteresirani so lahko brezplačno dobili zemljo za svoje okrasne vrtove, saj je podjetje  Kocerod tudi letos prispevalo kontejner njihovega humosa.

 

Organizatorji z veseljem ugotavljamo, da je vedno več naših občank in občanov, ki jim ni vseeno, kaj se z našim okoljem dogaja.  Tudi obisk naše prireditve je vsako leto večji.

 

Peter Cesar, predsednik TD Slovenj Gradec

Oglejte si tudi