Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
2°C
NED.
22°C
4°C
Oceni objavo

Planinci PD Slovenj Gradec na Dobraču ( 2166 m)

Vodnik PD Slovenj Gradec in naš organizator Stane Plevnik je v soboto, 25.junija 2016 vodil skupino 41 planincev tokrat na Avstrijsko Koroško na Dobrač.
Z zgodnjim jutranjim odhodom smo  ujeli planincem naklonjeno občasno zelo poletno vroče in sončno   vreme z rahlimi občasnimi meglicami oblakov. Zato  smo naravni park Dobrač ( z vrhom 2166 m) doživeli v vsej njegovi  lepoti. Tudi letos nam zaradi obetajočega lepega vremena  Stane zjutraj  ni privoščil postanka za jutranjo kavico. Sicer pa smo  Stanetovo vodniško ekipo sestavljali še Janez, Marjeta, Cola, Zdenko in Milan.

Peljali smo se do Beljaka, nato pa  po Alpski cesti do izhodišča Rostratte  1732 m. Alpska cesta je lani praznovala 50 letnico in verjamemo, da je v vseh teh letih  omogočila mnogim planincem, pohodnikom obisk tega naravnega parka.  Pot do vrha Dobrača je bila sicer   nezahtevna , pa vendar smo ob  poletnih temperaturah zraka  prav vsi pohod vzeli planinsko resno.  Ogledali  in »fotkali » smo se pri slovenski cerkvici s poslikavo Črne Marije  in  tudi pri drugi  cerkvi na  vzhodnem  delu  Dobrača, ki je najvišje ležeča cerkev   v Evropi. Seveda slike z vrha Dobrača nismo izpustili.  

 

Pri obnovljeni  koči  Walter Hütte smo imeli daljšo pavzo, nato pa smo »ta hitri pri malici « odšli naprej , » ta počasni pri malici « pa so nas dohiteli pri avtobusu. Prvo skupino  »ta hitri pri malici« je  do avtobusa z dovoljenjem vodnice  vodil Marjan in pokazal nam je, kaj je pravi planinski hiter korak . Sicer smo bili posebej veseli  njegove udeležbe na pohodu.

 

Stane je bil letos tudi »uradni fotograf« pohoda. Njegovi ujeti utrinki s pohoda povedo, da je bil prijeten planinski dan  z mnogo smeha in dobre volje ob druženju . Vsi skupaj smo  ustvarili lep planinski dan.

 

                                                                Pripravila : Marjeta Škorja

                                                                                 vodnica PD Slovenj Gradec

Oglejte si tudi