Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
7°C
ČET.
18°C
12°C
Oceni objavo

Mladinci leto zaključili z zmago

Mladinci RK Slovenj Gradec so v ponedeljek, 21.12. 2015, v 10. krogu 2. mladinske lige v skupini vzhod na domačem terenu gostili ekipo RK Velika Nedelja. Za domače sta počivala kaznovana Grešovnik in Vižintin.

Že od samega začetka je pobudo prevzela domača ekipa, ki pa je vseeno imela težave v obrambi. Gostujoči igralec Bombek je od daleč metal dobro in svojo ekipo držal blizu nasprotniku. Predvsem Orter in Yankovskyy sta poskrbela, da je prednost ob polčasu znašala 4 zadetke (18:14). V začetku drugega polčasa so domači igralci stopili na plin in v obrambi zaigrali bolje. Svoje sta dodala tudi vratarja Sedovnik ter mladi Smolnikar in razlika je hitro naraščala. Tokrat so igralci iz klopi držali visok ritem igre in nasprotnik je ob pomanjkanju igralcev težko sledil korošcem, ki so se razleteli po igrišču. Prednost je bila najvišja na koncu srečanja, ko je Dujmovič zadel iz "cepelina" po lepi podaji Štalekarja iz kota za 36:23. Yankovskyy je po tekmi povedal : "Današnja tekma se je iztekla kar dobro. Nasprotnike, ki nas čakajo v drugem delu prvenstva ne poznam, razen ekipo Gorenja iz Velenja. Vseeno se nasprotnikov ne bojim in z veseljem pričakujem nadaljevanje prvenstva!". Ekipa RK Slovenj Gradec 2011 se je uvrstila v drugi del tekmovanja, kjer se bodo srečali z ekipami RK Gorenje Velenje, RK Mokerc Ig, RK Krim Olimpija, RK Grosuplje ter z ekipo RK Izola. Trener korošcev je ocenil prvi del tekmovanja : "Fantje imajo potencial, a imamo nekaj težav s treniranjem, saj je nekaj fantov študentov, veliko ostalih pa mora vsakodnevno opraviti članski trening, kar sicer veseli, a nam otežuje skupno treniranje. Kadar treniramo skupaj, imamo težave z dvorano, saj večino časa ob koncu tedna ni na voljo celotno igrišče. Glede na otežene pogoje ocenjujem prvi del prvenstva kot soliden, a imamo še ogromno rezerv v obeh fazah igre (tako v obrambi kot v napadu). Upam, da nivo igre dvignemo še na višjo raven, saj bomo posledično lažje prihajali do zmag, kot do sedaj. Zadali smo si skupen cilj in vse razen dosežek tega cilja bo zame neuspeh!".

Mladinci bodo z nadaljevanjem prvenstva pričeli že 16.1.2015, ko v goste prihaja ekipa RK Grosuplje. Čaka nas še napornih 10 tekem in ne bo vam žal, če si jih boste ogledali.

RK Slovenj Gradec 2011 : RK Velika Nedelja    36:23 (18:14)

RK Slovenj Gradec 2011 : Sedovnik (8 obramb), Smolnikar (4 obrambe),  Orter 6 (1/1), Dujmovič 5 (1/1), Bulovič, Banfro F. 4 , Banfro J. 1, Syla 2, Lončar 2 (1/1), Bricman, Sešel 1, Marzelj 2, Štalekar 2 (1/1), Veršovnik 1, Lužnik 4, Yankovskyy 6 (1/1)

trener : Nino Legnar

Oglejte si tudi