Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
6°C
JUTRI
16°C
-3°C
Oceni objavo

Judo klub Acron Slovenj Gradec novi prvoligaš

Članska ekipa Judo kluba Acron Slovenj Gradec bo po zmagi v drugi SJL naslednjo sezono natopila v prvi državni judo ligi.

19.10.2013 je v Ljutomeru potekal turnir ekip v drugi slovenski judo ligi. Poleg članske ekipe gostiteljev JK Ljutomer so nastopile še ekipe JK Acron Slovenj Gradec, JK Drava Ptuj, JK Šiška Ljubljana, JŠ Maribor in ekipa JK Beltinci.

Predstavniki slovenjgraškega judo kluba Acron so v predtekmovanju najprej premagali Dravo in nato še Šiško z rezultatom 4:3. V polfinalu so se pomerili z gostitelji, ekipo Ljutomera in bili uspešnejši z enakim rezultatom 4:3 ter se tako uvrstili v finale, kjer so jih pričakali Mariborčani. Dvoboj je bil zelo napet saj zmagovalec ni bil znan vse do zadnje borbe, ko je nad 100 kg z ipponom zmagal Tomaž Pečoler in JK Acron prinesel zmago s 3:3 (30 : 21) in s tem uvrstitev v prvo slovensko judo ligo.

Za Acron Slovenj Gradec so nastopili: Do 60 kg Mare Pogorelc, do 66 kg Besard Zenuni, do 73 kg Primož Rozman, do 81 kg Ruslan Yankovskyy, do 90 kg Robert Mesarič, do 100 kg David Mesarič in nad 100 kg Tomaž Pečoler. Najuspešnejši borec v domači ekipi je bil Ruslan Yankovskyy, ki je zmagal vse 4 borbe. Prav vsem pa gredo vse čestitke za prikazano borbenost na tatamiju.

 

Borut Marošek 

 

Oglejte si tudi