Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
7°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Seminar in B2B srečanje v Celovcu v okviru projekta PolyRegion

V četrtek, 12. decembra 2013, sta se v Celovcu v okviru SI-AT-ovega projekta PolyRegion odvijala seminar in B2B srečanje. Zahvaljujoč podjetju Philips Austria GmBH, so nam bili na razpolago njihovi konferenčni prostori, skupaj z organizirano pogostitvijo. Zaradi privlačnega programa in osrednje lege v “Poliregiji”, je bilo zanimanje za to, za udeležence brezplačno prireditev, precejšnje. Tako se je našega dogodka v Celovcu udeležilo več kot 70 udeležencev iz več kot 40 podjetij iz Slovenije in Avstrije.
Po uvodnem pozdravu s strani managerja, gospoda Sereiniga, in njegovi predstavitvi podjetja Philips Austria GmbH, je Maja Mešl (vodja projekta pri vodilnem partnerju VŠTP) predstavila projekt PolyRegion in poročala o opravljenih dejavnostih od pričetka projekta ter o drugih načrtovanih aktivnostih v njegovem okviru.  

 

Gospod Šmuc (projektni partner Tecos) je s pomočjo nekaterih projektnih primerov prikazal aktivnosti v polimernem sektorju v Sloveniji. Tudi preostanek dopoldneva je bil namenjen predavanjem s področja multi-komponentnega brizganja in orodjarstva, s katerimi sta se predstavila strokovnjaka podjetja Philips GmbH, gospod Varch, in podjetja MAHLE Filtersysteme GmbH, gospod Bevc.

 

Odmor za kosilo so udeleženci izkoristili za medsebojno spoznavanje, kar je še okrepilo stike v okviru več kot 70 B2B srečanj, ki jih je s predhodnimi prijavami organiziral gospod Schneider (projektni partner Materialscluster Styria). Mnogi so to priložnost izkoristili za mreženje, izmenjavo informacij in kontaktov ter tkanje potencialnih možnosti za sodelovanje.

 

Program se je zaključil z ogledom obrata podjetja Philips Consumer Lifestyle v Celovcu. Zaradi velikega števila udeležencev, so ogledi potekali v več skupinah. V proizvodnji je bilo možno v praksi videti, o čem je gospod Varch dopoldne poročal v svojem prispevku, zelo zanimiv pa je bil tudi vploged v raziskovalni center za produkte, in pa centra za testiranje in preverjanje.

Oglejte si tudi