Logo MojaObčina.si
DANES
7°C
3°C
JUTRI
10°C
3°C
Oceni objavo

Seminar in B2B srečanje v Ljubljani v okviru projekta PolyRegion

V petek, 11. aprila 2013, sta se v Ljubljani, v hotelu Slon, v okviru SI-AT-ovega projekta PolyRegion odvijala posvet in B2B srečanje. Tovrstni dogodki so le ena od aktivnosti v okviru projekta PolyRegion, ki je tako v Avstriji kot tudi v Sloveniji vedno bolj prepoznaven. Dogodki so vselej zelo dobro obiskani. Tokrat se je našega dogodka v Ljubljani udeležilo 36 predstavnikov podjetij in raziskovalnih organizacij.
Po uvodnem pozdravu direktorja TECOS-a, dr. Aleša Hančiča, je Maja Mešl iz Visoke šole za tehnologijo polimerov, vodja projekta, predstavila projekt PolyRegion, njegove partnerje, glavne cilje in aktivnosti projekta.

 

Zaslužni profesor, dr. Karl Kuzman iz Univerze v Ljubljani je predstavil zavod TECOS, Razvojni center orodjarstva Slovenije in 20 let izkušenj zavoda v raziskovanju predelave polimernih materialov. Sledila je predstavitev direktorja podjetja Gorenje Orodjarna d.o.o., doc. dr. Blaža Nardina, z naslovom "Potencial use of mechatronical systems and polymer production". Dr. Pete Castell iz  tehnološkega centra AITIIP v Španiji je predstavil izredno uspešen projekt v okviru 7. okvirnega programa z naslovom "DIBBIOPACK - Technologies for packaging".

 

Glede na to, da prihaja novo programsko obdobje HORIZON 2020, je predstavica Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, predstavila priložnosti in izzive nove programske sheme. Ob koncu seminarja je sledila še predstavitev g. Janeza Pojeta, bivšega predsednika ISTMA EUROPE, z naslovom "ISTMA - Joining world and slowenian toolmakers for polymers".

 

Po kosilu so se udeleženci dogodka udeležili še B2B srečanje. Udeleženci so izkoristili priložnost za ustvarjanje novih poslovnih stikov in bilateralnih sestankov s predstavniki drugih podjetij iz panoge. 

 

Dogodek je bil za vse udeležence brezplačen. Projekt PolyRegion je bil zbran na 2. skupnem javnem razpisu za izbor projektov v okviru Operativnega programa Slovenija-Avstrija 2007−2013. Operacijo delno financira Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.  

Oglejte si tudi