Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
3°C
JUTRI
15°C
1°C
Oceni objavo

Evropski register insolventnosti za brezplačno preverjanje tujih poslovnih partnerjev

Evropska komisija je vzpostavila t.i. Evropski register insolventnosti, ki povezuje nacionalne registre insolventnosti sedmih držav članic EU - Češko, Nemčijo, Estonijo, Nizozemsko, Avstrijo, Romunijo in Slovenijo, s čimer omogoča enostaven in pregleden način preverjanja in spremljanja primerov plačilne nesposobnosti v različnih evropskih državah.

Sistem, ki je od 7. 7. 2014 dostopen preko portala e-Pravosodje, trenutno povezuje nacionalne registre insolventnosti sedmih držav članic (Češka, Nemčija, Estonija, Nizozemska, Avstrija, Romunija in Slovenija), s čimer omogoča enostaven in pregleden način preverjanja in spremljanja primerov plačilne nesposobnosti v različnih evropskih državah.

 

Z uporabo povezanih baz podatkov lahko podjetja, upniki in vlagatelji brezplačno in na enem mestu (one-stop shop) na enostaven in pregleden način preverjajo in spremljajo primere plačilne nesposobnosti v različnih evropskih državah. Podatki so dostopni v vseh jezikih EU, na voljo pa so tudi navodila za uporabnike.

 

Povezani iskalnik po registrih: https://e-justice.europa.eu/content_interconnected_insolvency_registers_search-246-en.do

Portal E-Pravosodje: https://e-justice.europa.eu

Vir in informacije: Vrhovno sodišče RS, 8. 7. 2014, http://www.sodisce.si/vsrs/objave/2014070815491335/

Oglejte si tudi