Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Finale državnega prvenstva v rokometu za starejše deklice A v Zagorju

Po sezoni 2013-2014 so rokometašice Rokometne šole Alena Mihalja D.R.Š.A.M. še vedno med najboljšimi v Sloveniji.

Letošnje finale za generacijo deklic letnik 1999 je potekalo v Zagorju. Že tretje leto zapored sta se v finale uvrstili ekipi RK Krim Mercator ter ekipa Rokometne šole Alena Mihalja, ekipo iz prejšnih dveh final,  RK Šepeter pri Vrtojbi,  je zamenjala ekipa RK Gen-I Zagorje.

V prvi tekmi se je redni del srečanja končal neodločeno. Njihova najvišja igralka pa je z zadnjim strelom z devetih metrov, brez skoka preko obrambnega bloka dosegla prekrasen zadetek ter domačinkam prinesla prvo zmago.

Po petnajst-minutnem  odmoru je sledila druga tekma Rokometne šole Alena Mihalja – D.R.Š.A.M.  z ljubljanskim RK Krim Mercatorjem. Do polčasa je bil rezultat še neodločen, nato pa so »Krimovke« z nekaj hitrimi protinapadi dosegle lahke zadetke ter na koncu brez težav premagale ekipo D.R.Š.A.M..

V tretji tekmi so se pomerile še zmagovalke prvih dveh tekem. »Krimovke« so celotno srečanje nadzorovale igro in z zmago s tremi goli razlike postale nove državne prvakinje v kategoriji starejših deklic »A« za sezono 2013/2014.

 

Končni vrstni red:

  1. RK Krim Mercator
  2. RK Gen-I Zagorje
  3. Rokometne šole Alena Mihalja (DRŠAM)

 

Najboljša strelka finalnega turnirja je bila Iza Bon-Brzin (RK Krim Mercator), najboljša vratarka Neža Pačnik (DRŠ Alena Mihalja) ter najboljša igralka turnirja Ineja Perič (RK Krim Mercator).

 

Oglejte si tudi