Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
2°C
NED.
22°C
4°C
Oceni objavo

Ekipi Rokometne šole Alena Mihalja - PRISTAR na deževno nedeljo polovično uspešne

V 4.krogu tekmovanja skupina vzhod za starejše deklice in kadetinje, so igralke Slovenj Gradca gostile ekipo RK Zelene doline iz Žalca.

Tako kot v prvih treh srečanjih letošnjega prvenstva  je domača ekipa starejših deklic A ponovno nastopila v okrnjeni postavi. Tudi tokrat so igrale brez Nike Priteržnik, po poškodbi počasi okreva  Krivec Dijana(1). Tajda Podjavoršek(2) pa zaradi številnih šolskih obveznosti še vedno lovi pravo formo. Tako so tudi tokrat bile igralke Žalca boljše od začetka do konca tekme. Dobra igra posameznic na trenutke, ni zadostovala za razpoložene nasprotnice, ki so na koncu zmagale z visokih 16:32. Poleg zgoraj omenjenih so igrale še Alja Krevs(9), Neža Rotovnik, Sara Rotovnik, Kaja Paradiž (1), Manja Pasarič, Lia Gregor, Ula Perovec, Urška Kotnik(1), Anja Tominc(1), Taja Štumpfl in Kati Naveršnik.

Kadetinje so prav tako brez poškodovanih, Maje Zorman in Vanesse Buljobšić odigrale zanimivo tekmo.  Z lepimi potezami v začetku srečanja so domače igralke začele silovito in v prvih desetih minutah suvereno povedle s štirimi goli razlike. Po zapravljeni sedemmetrovki za prednost domačih +5, so igralke Žalca s hitrimi napadi presenetile domače in izenačile rezultat na 10:10. Vse do polčasa sta ekipi na igrišču zadevali  izmenično gol za gol, ko se je rezultat zaustavil na 14:14 ob polčasu. Začetek drugega polčasa so bile uspešnejše gostje, ki so povedle za tri gole 17:20. Po spremembi  obrambe domače ekipe pa se je rezultat hitro izenačil na 21:21. V zadnjih desetih minutah so imele domače več moči in zbranosti  ter na koncu zmagale z rezultatom 30:26. Tekmo so dekleta dobila s trdo obrambo in Aido Hadžić na vratih ter hitrimi, silovitimi akcijami v napadu. Čestitke celotni ekipi Rokometne šole Alena Mihalja – Pristar.

Igrale so: Maruša Atelšek(1), Aleša Kamenik(6), Tjaša Smonkar(13), Ines Sečnjak(4), Aleša Franc(2), Aida Hadžić, Dijana Krivec(3), Tajda Podjavoršek(1), Manja Pasarič, Kaja Priteržnik, Neža Rotovnik in Urška Kotnik.

Oglejte si tudi