Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
17°C
2°C
Oceni objavo

Dobrodelni akciji Rokometnega kluba Slovenj Gradec 2011

Rokometni klub Slovenj Gradec 2011 je v bil v mesecu decembru zelo aktiven tudi na dobrodelnem področju. V času, ko se nas večina veseli prijetnih trenutkov v krogu družine in prijateljev, prejetih darov in praznovanj,  smo se spomnili socialno šibkejših in tistih, ki so v nedavnih poplavah utrpeli veliko škode. Na ta način izrekamo zahvalo okolju v katerem delujemo, saj se zavedamo, da brez tovrstne podpore rokometni klub enostavno ne more obstajati, še pomembneje pa je, da smo na tak način vsaj za kakšen trenutek polepšali praznike družinam in posameznikom, ki so se znašli v težkem položaju.

V petek, 14. decembra z začetkom ob 18. uri smo v Kulturnem domu Stari trg tako priredili Dobrodelni koncert s Saro Kobold in prijatelji. Poleg izvrstne Sare, ki ima veliko zaslug, da je koncert kljub neugodnim vremenskih razmerah lepo uspel, je na njem nastopilo še preko dvajset glasbenikov in glasbenih skupin iz vse Slovenije, katerim se ob tej priložnosti zahvaljujemo za pomoč in podporo pri izvedbi tega dogodka. Izkupiček od prodaje vstopnic smo v celoti namenili socialno šibkejši družini iz Podgorja pri Slovenj Gradcu, ki je v novembrskih poplavah utrpela veliko škode. Upamo, da bodo tudi z našo pomočjo, čim prej sanirali nastalo škodo in karseda normalno zaživeli.

V nedeljo, 16. decembra pa je, ravno tako v starotrškem hramu kulture, potekala zaključna prireditev projekta Puhaste sanje za 200 otrok. Dobrodelna akcija je potekala pod pokroviteljstvom RK Slovenj Gradec 2011 in Zveze prijateljev Mladine ter pod vodstvom  Tine Orter z namenom polepšati božične in novoletne praznike otrokom socialno šibkejših družin. V novembru in decembru smo v različnih akcijah zbrali veliko igrač, sladkarij in slikanic, ki smo jih s pomočjo božička in igralcev RK Slovenj Gradec podelili otrokom. Skupaj smo se posladkali tudi s tortami Sladkih nasmehov, v pravljični svet pa nas je popeljal Franci Rogač. V čast in veliko veselje nam je bilo, da smo lahko pomagali ustvarjati veselje najmlajših v teh prazničnih dneh, da bodo z majhno izpolnjeno željo začeli novo leto z novim upanjem.

predsednik rokometnega kluba Slovenj Gradec 2011 Matej Nabernik

Oglejte si tudi