Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
0°C
JUTRI
22°C
4°C
Oceni objavo

ZAKLJUČNI PROJEKT UDELEŽENK PREDŠOLSKE VZGOJE

Na MOCISU so udeleženke programa predšolske vzgoje pripravile zaključni projekt pri modulu ustvarjalno izražanje in ga predstavile otrokom v bolnišnici Slovenj Gradec.

 

 

"Življenjskega uspeha ne merimo z dolgostjo življenja, premoženjem, častmi in vplivnostjo. Ljudje, ki so na poti k blaginji zdravega življenja, ga merijo s služenjem, s tem, kaj lahko ponudijo drugim."

Greg Anderson

 

Kot nosilka predmeta plesno izražanje na Mocisu sem si zaželela, da se naše delo nekje pokaže, da se predstavimo nekomu, ki mu to veliko pomeni. Prav tako se predstava šteje kot del končne ocene. Tako sem se že drugo leto odločila in poklicala v otroško bolnišnico Slovenj Gradec, kjer so bili odprtega duha in nam dovolili predstaviti naš zaključni projekt, zgodbico Sneguljčica in sedem palčkov, ki so jo zaigrale udeleženke programa predšolske vzgoje. Vse rekvizite so študentke pripravile same v okviru predmeta likovno izražanje. Predstava je trajala 20 minut ob spremljavi violine, ki jo je igrala Meta Cimerman. Zgodbo je brala Anja Kašnik.

Otroci v bolnišnici so nestrpno pričakovali naš nastop,  prav tako njihovi starši. Opazovati, kako otrok z zanimajem gleda predstavo, je najlepši občutek, saj je to pritrditev, da jim je všeč in v njej uživajo. Na koncu predstave so igralke otrokom razdelile pijačo in jabolka.

Otroci so se po želji slikali s svojimi pravljičnimi junaki, se z njimi pogovarjali, jih božali in občudovali.

Žal nam je bilo, da se predstave zaradi bolezni niso morali udeležiti vsi otroci na oddelku.

Nad predstavljeno igro je bila navdušena tudi vzgojiteljica na otroškem oddelku, gospa Bernarda, ki nas je znova povabila k nastopu. Seveda ga bomo  z veseljem izvedle.

 

Živeti v slogu, kaj lahko ponudiš drugim  da jih osrečiš, nasmeješ in jim daš trenutek svojega časa, je neprecenljivo. Deliti srečo in veselje je največje bogastvo.

 

 

UDELEŽENKE: Mateja Anžel, Andreja Cerkovnik, Meta Cimerman, Petra Jeznik, Romana Juvan, Anja Kašnik, Maja Kušer, Tadeja Plazovnik, Tanja Pogorelčnik, Ana Potočnik, Simona Večko in Laura Saleznik.

 

Mentorica Natalija Kotnik

 

 

 

Oglejte si tudi