Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
17°C
2°C
Oceni objavo

Študijski program U3ŽO: Digitalna fotografija

V jesenskem času sem po naključju izvedela, da se na Univerzi za tretje življenjsko obdobje na Mocisu izvaja tečaj fotografije pod mentorstvom Toma Jeseničnika, našega priznanega fotografa.

Ker sem že kar nekaj časa občudovala njegove fotografije, sploh tiste, na katerih so bili posamezni rokodelski izdelki in hrana, sem v trenutku začutila, da bi srčno rada »posrkala« vsaj delček njegovega  bogatega znanja in ga koristno uporabila pri predstavitvi svojih izdelkov.

Na tečaju nas je pisana druščina ljubiteljev dobre fotografije. Vsi smo amaterji z novimi ali manj  novimi fotoaparati, vendar vsak s svojo željo, kako pridobljeno znanje najbolje uporabiti v svojem vsakdanjem življenju.

Eni uživajo ob fotografiranju narave, drugi ob fotografiranju ljudi in znamenitosti, smo pa tudi takšni, ki bi radi s pomočjo fotografije izdelku ali predmetu dodali še dodatno vrednost ali, kot bi rekel naš mentor, svojo zgodbo. Bolj se približujemo koncu tečaja, bolj spoznavamo, da bomo morali nekateri svoje aparate tudi nadgraditi.

Tomo nam je nesebično podajal svoje znanje. Veliko smo zvedeli o teoriji fotografije in fotografiranja, hodili na teren, fotografirali predmete po metodi svetlobnega čopiča in seveda narejene fotografije tudi analizirali. Odšli smo tudi v Maribor v fotogalerijo Stolp na razstavo fotografij Cirila Jazbeca Na tankem ledu in spoznali, kako fotografirajo profesionalci.

Lahko bi rekla,  da so bila naša srečanja tudi neke vrste druženje in izmenjavanje izkušenj.

Na tečaju sem do fotografiranja in fotografije izoblikovala drugačen odnos, predvsem spoštovanje, za kar se lahko zahvalim predvsem našemu mentorju.

Sama  vem, da bom pridobljeno znanje koristno uporabila pri svojem delu - za predstavitev svojih izdelkov.

                                                                                             

                                                                                                                                                                       Nataša Knuplež

 

Oglejte si tudi