Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
5°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

Študentka VŠTP na praksi v Splitu

Študentka 3. letnika, Eva Grčar, je del poletja preživela v Splitu in opravila praktično usposabljanje, ki je del obveznega študijskega procesa. Eva je prakso opravljala v okviru študentske mobilnosti, natančneje programa Erasmus+. Tako je dva meseca preživela v laboratoriju za organsko tehnologijo na Kemijsko-tehnološki fakulteti Univerze v Splitu. Njeno delo je obsegalo analizo različnih vzorcev na TGS in DSC ter migracijami PHB-ja. Izvajala je laboratorijske eksperimente s posameznimi vzorci, ki so stali v več različnih raztopinah pri 40⁰C.
Eva je bila navdušena nad prijaznostjo in odprtostjo hrvaških kolegov na fakulteti ter o svoji izkušnji pravi, da ji ni žal niti za sekundo, da se je odločila za študentsko mobilnost v Split. Svojo prakso je tako v popoldanskih urah izkoristila tudi za spoznavanje zgodovinskega mesta Splita ter kopanje na priljubljenih hrvaških obalah.   

 

Program Erasmus+, ki podpira aktivnosti na področju izobraževanja, usposabljanja, mladih in športa v vseh sektorjih vseživljenjskega učenja (šolsko izobraževanje, visoko šolstvo, nadaljnja izobraževanja, aktivnosti mladih itd.). Ključni ukrep 1 programa Erasmus+ je ukrep za učno mobilnost posameznikov, s katero se želi do leta 2020 doseči mobilnost pri 20% študentov terciarnega izobraževanja. Mobilnost naj bi pripomogla k  dvigu kakovosti poučevanja in učenja in predstavlja izziv za spremembe in internacionalizacijo visokošolskih institucij.

Oglejte si tudi