Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Študenti VŠTP na ekskurziji v podjetju Odelo

Študentje 3. letnika visokošolskega programa Tehnologija polimerov na Visoki šoli za tehnologijo polimerov so se v okviru predmeta Osnove proizvodnega managementa udeležili strokovne ekskurzije v podjetju Odelo. Namen obiska je bil predstavitev primera dobre prakse procesov vitke proizvodnje ter ogled proizvodnje na lokaciji v Preboldu.
Ob prihodu v Odelo je vodstvo podjetja prijazno sprejelo študente ter predstavilo koncern Odelo. Vodstvo podjetja in vodstveni strokovnjaki so nam predstavili delovanje in razvojne usmeritve svojega podjetja, ki ima proizvodne lokacije po celem svetu in je dobavitelj zadnjih in zavornih luči najprestižnejšim blagovnih znamkam avtomobilske industrije. Na praktičnih primerih so bile študentom predstavljene najnaprednejše metode na področju WCS (World Class Manufacturing), s katerimi podjetje uresničuje izredno ambiciozne standarde avtomobilske industrije. Sledil je ogled proizvodnje. Tovarna in poslovni procesi so vzorno urejeni in dovršeni, kakovost, inovativnost in gospodarnost je integrirana v vseh procesih poslovanja in v kulturi podjetja. 

 

Študent Rene Dibelčar je med svojimi vtisi zapisal: »Njihov sprejem je bil prijazen in topel. V sejni sobi so nam predstavili obrat in svoje izdelke. Pokazali so nam princip delovanja svojega timskega dela, s katerim dosegajo cilje in standarde najboljših podjetij v panogi. V podjetju gojijo kulturo stalnega napredka, kjer vsak zaposleni pripomore k doseganju ambicioznih ciljev. Pokazali so nam orodjarno in stroje za brizganje komponent za luči. Zanimivo je bilo videti zahtevne izdelke, ki jih izdelujejo za nove generacije vozil najprestižnejših avtomobilskih znamk. Po ogledu proizvodnje pa so nas lepo pogostili in se z nami pogovarjali o njihovem delu in prihodnjih izzivih. Informirali so nas tudi o možnosti opravljanja študijske prakse v podjetju«.

 

Doc. dr. Peter Meža

Oglejte si tudi