Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
0°C
JUTRI
22°C
4°C
Oceni objavo

Zaposli. me - subvencija v višini 5.000€ za zaposlitev brezposelne osebe

S programom Zaposli.me Zavod RS za zaposlovanje delodajalcem omogoča pridobitev subvencije 5.000 EUR za zaposlitev brezposelnih starejših, invalidov, prebivalcev območij z visoko brezposelnostjo, Romov in dolgotrajno brezposelnih. Njihovo zaposlitev je potrebno ohraniti najmanj eno leto. Javno povabilo je odprto do 29. 8. 2014.

Komu je razpis namenjen:

delodajalcem – pravnim in fizičnim osebam, ki so registrirane za opravljanje dejavnosti na podlagi vpisa v Poslovni register Slovenije, so najmanj eno leto registrirane za opravljanje dejavnosti v Republiki Sloveniji, imajo s pogodbo o zaposlitvi zaposleno vsaj eno osebo, ali so samozaposlene osebe, ki nimajo sklenjene pogodbe o zaposlitvi pri drugem poslovnem subjektu za več kot polovico polnega delovnega časa ter izpolnjujejo vse v razpisu navedene pogoje.

Na javno povabilo za sklop A lahko kandidira delodajalec, ki je registriran za opravljanje dejavnosti v Republiki Sloveniji vsaj 12 mesecev.

Na javno povabilo za sklop B lahko kandidira delodajalec, ki ima sedež ali registrirano enoto na problemskem območju z visoko brezposelnostjo, in je bil v roku največ 24 mesecev po stečaju ali likvidaciji proizvodne dejavnosti na tem območju, ustanovljen z namenom oživljanja te dejavnosti.

 

Kaj omogoča razpis:

pridobitev subvencije 5.000 EUR za zaposlitev brezposelne osebe iz ciljne skupine za neprekinjeno obdobje najmanj 12 mesecev in polni delovni čas 40 ur tedensko, ali za krajši delovni čas (v primeru zaposlitve invalida) v skladu z odločbo o invalidnosti.

 

Koga lahko zaposlite:

v projekte v okviru programa »Zaposli me« se vključujejo brezposelne osebe, vodene v evidenci brezposelnih oseb, ki izpolnjujejo vsaj enega od naslednjih kriterijev:

- so invalidi oz. osebe, katerih invalidnost je priznana po nacionalni zakonodaji,

- so pripadniki etnične manjšine Romov,

- so starejše od 50 let in so vsaj 3 mesece prijavljene v evidenci brezposelnih oseb,

- so dolgotrajno brezposelne osebe, kar pomeni, da so prijavljene v evidenci brezposelnih oseb vsaj 12 mesecev,

- so prijavljene v evidenci brezposelnih oseb vsaj 6 mesecev in imajo ob podpisu zaposlitvenega načrta stalno prebivališče v problemskih območjih z visoko brezposelnostjo, kamor spadajo npr. tudi občine Podvelka, Radlje ob Dravi in Ribnica na Pohorju.

 

Postopek prijave:

pred oddajo ponudbe na javno povabilo mora ponudnik najprej sporočiti prosto delovno mesto območni službi ZRSZ. Ponudbo na javno povabilo lahko predloži potem, ko bo izmed napotenih brezposelnih oseb izbral ustreznega kandidata za sporočeno delovno mesto in ZRSZ obvestil o izboru. Pogodbe z delodajalci se sklepajo od objave javnega povabila do 15. 10. 2014, pogodbe o zaposlitvi med delodajalci in vključenimi osebami pa se sklepajo do 14. 11. 2014. Izplačilo subvencije se uveljavlja po zaposlitvi brezposelne osebe, na podlagi zahtevka ZRSZ. Zavod za zaposlovanje izplača subvencijo v enkratnem znesku na podlagi pravočasnega in popolnega zahtevka in sicer najkasneje v roku 120 dni.

 

Dodatne informacije:

Martina Stanonik, e-pošta: martina.stanonik@ess.gov.si. Razpisna dokumentacija: http://www.ess.gov.si/delodajalci/financne_spodbude/razpisi/razpisi?aid=817.

 

Rok za prijavo:

do porabe razpoložljivih sredstev, najdlje do 29. 08. 2014.

 

Oglejte si tudi