Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
17°C
2°C
Oceni objavo

Javni poziv k oddaji inovacij za predstavitev na 8. Slovenskem forumu inovacij

Slovenski forum inovacij je osrednja nacionalna prireditev inovativnosti, katere namen je predstaviti najboljše in najbolj perspektivne inovativne proizvode, storitve in poslovne modele oz. poslovne procese.

Na Slovenskem forumu inovacij se zbere inovativni potencial Slovenije in je namenjen predstavitvi inovacij, ki imajo tržni potencial, ki odpirajo nova delovna mesta in povečujejo konkurenčnost gospodarstva ter blaginjo slovenske družbe.

Organizator 8. Slovenskega foruma inovacij, ki bo potekal 12. in 13. novembra 2013 v Cankarjevem domu v Ljubljani, je SPIRIT Slovenija s finančno podporo Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

 

KDO SE LAHKO PRIJAVI?

  • posameznik - fizična oseba: študent, dijak, mladi raziskovalec, inovator, upokojenec in drugi,
  • skupina posameznikov,
  • mikro, mala in srednje velika podjetja ter velika podjetja,
  • raziskovalno-razvojne institucije.

KAJ LAHKO PRIJAVITE?

Prijave bodo razvrstili v naslednje kategorije:

  • inovativni proizvod (oblikovanje novega proizvoda ali bistvena izboljšava obstoječega proizvoda);
  • inovativna storitev (oblikovanje nove storitve, ali bistvena izboljšava obstoječe storitve; kategorija zajema tako storitve povezane s tehnologijami, kakor tudi ostale storitve, npr. s področja turizma, kulture, medijev, marketinga, zdravstva, kakovosti življenja, ekologije, kulturne dediščine, itd.)
  • inovativni poslovni model ali poslovni proces (nov ali pomembno izboljšan obstoječi poslovni model ali proces, ki se razlikuje od stanja na trgu in predstavlja inovativen način poslovanja organizacije pri pridobivanju višje dodane vrednosti podjetja ali procesa).

Isti prijavitelj lahko na podlagi tega javnega poziva prijavi različne inovacije v različnih kat­egorijah, vendar je omejen s skupno največ dvema prijavama.

 

KAKO IN DO KDAJ SE LAHKO PRIJAVITE?

Prijavite se z izpolnitvijo spletnega prijavnega obrazca, v katerem opišete vsebino, namen, cilje in ostale podatke o vašem projektu. Obrazec je v elektronski obliki in ga lahko izpolnite na spletnem naslovu: http://www.foruminovacij.si/sfi/vpisite-svojo-inovacijo.

Organizator bo v letošnjem letu zaradi finančnih omejitev sprejel v ocenjevanje le prvih 200 prijav inovacij, in sicer po načelu časovnega prispetja prijav. Možnost prijav se bo zaključila po prejemu prvih 200 prijav inovacij oziroma najkasneje 19. septembra 2013, ob 24:00 uri.

 

KAKŠNI SO KRITERIJI OCENJEVANJA?

Ocenjevanje bo potekalo komisijsko. Najpomembnejši ocenjevalni kriteriji bodo: izvirnost ideje, stopnja novosti,možnost komercializacije (tržno privlačnost ideje), povezovanje s t.i. ustvarjalnimi industrijami, praktična in uporabna izvedljivost, stopnja izvedbe in dodelanosti, ekonomski učinki.

Prijavitelj je podjetje ali posameznik ali razvojna institucija.

Prijavitelji so ocenjeni na podlagi metodologije, ki jo izvede nacionalna strokovna komisija. Na podlagi ocen bo naročnik na podlagi rezultatov ocenjevanja ocenjevalne komisije razvrstil inovacije v visoko-tehnološke, srednje-tehnološke in nizko-tehnološke.

 

KAKO BO POTEKALO OCENJEVANJE IN IZBOR NAJBOLJŠIH INOVACIJ?

Inovacije, ki jih  boste prijavili preko spletnega obrazca na www.foruminovacij.si, bo ocenjevala nacionalna strokovna komisija. Veljavna je le prijava preko spleta.

V okviru 8. Slovenskega foruma inovacij bo predstavljenih 45 najbolje ocenjenih inovacij. Organizator bo med 45 najbolje ocenjenimi inovacijami podelil 8 priznanj najboljšim inovacijam.

 

KAJ PRIDOBITE S PRIJAVO?

Avtorji izbranih inovacij bodo imeli na sami prireditvi možnost brezplačne predstavitve s plakatom in svojo inovacijo na posebej opremljenem razstavnem prostoru in na spletu.

Vsem prejemnikom priznanj bo SPIRIT Slovenija po zaključenem izboru omogočil dodatno predstavitev v medijih in s tem zagotovil dodatno javno promocijo njihove inovacije ter priznanje njihovim dosežkom.  SPIRIT Slovenija bo v sklopu izvajanja svojega programa dela zagotavljal tudi promocijo inovacij v tujini.

Vse dodatne informacije so vam na voljo preko elektronske pošte sfi@spiritslovenia.si. Povabilo k oddaji in splošni pogoji sodelovanja dostopni tukaj.

 

Več kot dovolj razlogov torej, da se tudi vi udeležite največjega in najuglednejšega zbora slovenskih inovatorjev in podjetnikov, ki mu bo veliko zaslužene pozornosti nedvomno namenila tako strokovna kot tudi najširša javnost.

 

Oglejte si tudi