Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
3°C
NED.
25°C
6°C
Oceni objavo

Birmanske duhovne vaje

Pričela se je pomlad, ki nam ponuja veliko možnosti za druženje v naravi in preživljanje prostega časa med prijatelji.  V župniji Sevnica pa se letos na zakrament sv. birme pripravlja 33 osmošolcev, zato smo se odločili, da jih povabimo na duhovni vikend, kjer so poleg druženja iskali svoj notranji mir in se tako še bolj povezali z Bogom.

 

Birmanske duhovne vaje so potekale od 17. do 19. aprila, v Leničevem domu v Podbočju. Pri izvedbi programa je sodelovalo 8 zagnanih animatorjev, ki so se ves vikend trudili, da bi ta vikend birmancem ostal v lepem spominu.  Duhovno vzgojo so prevzeli sevniški župnik Vinko Štrucelj, sestra Emanuela Žerdin in kaplan Janez Kozinc.

 

V petek smo se ob 18.00 skupaj zbrali na dvorišču pred domom, kjer so se birmanci poslovili od staršev, nato pa je sledila igra spoznavanja.

 

Sledila je nastanitev v domu in večerja, dan pa smo zaključili z veliko igro in skupno molitvijo.

Po mirni noči nas je zjutraj pričakalo deževno vreme, ki pa nam ni vzelo volje do odkrivanja novih doživetij. Po zajtrku je sledila dramska igra na temo sv. Petra, ki je bil hkrati tudi osrednja osebnost birmanskih duhovnih vaj. Tako je delo po skupinah potekalo lažje, saj so si birmanci lažje predstavljali, kako je potekalo življenje sv. Petra. Po obilnem kosilu je sledil prosti čas, ki so ga fantje izkoristili za igranje nogometa, dekleta pa so raje ostale pod streho in si čas zapolnile z družabnimi igrami. Sledila je priprava na sveto spoved, kjer smo se ponovno povezali med seboj in z Bogom.

 

Po duhovno obarvanem popoldnevu je sledila večerja, saj smo si morali nabrati moči za "zabavni večer".

Animatorji smo pripravili pester program, ob katerem smo se pošteno nasmejali in utrudili, zato je ob 23.00 napočil čas za spanje. V nedeljo je prebujanje potekalo nekoliko dlje, saj je bila noč neprespana. Vendar zainteresirani birmanci, niso kazali nejevolje, po zajtrku so si nadeli pohodniško opravo in odšli na orientacijski pohod po bližnjem gozdu. V roku ene ure so se mladi raziskovalci vrnili na zbirno mesto, kjer so jih že čakali starši. Sledila je skupna maša, nato pa obilno kosilo, ki ga je pripravila skrbna kuharica Marjana.

 

Po kosilu smo si morali pripraviti stvari za odhod. Birmancem je vikend ostal v lepem spominu, želijo pa si tudi, da bi se v prihodnosti ponovno organizirali podobni dogodki, saj je to možnost, da se družijo s prijatelji daleč od vsakdanjega hrupa in skrbi.

 

Aljaž Prosenik

Povezave

SMC Sevnica

Oglejte si tudi