Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
21°C
5°C
Oceni objavo

Letni zboru 2014 OZVVS Sevnica

S plesom in igro smo tokrat stopili v pomlad sevniški veterani vojne za Slovenijo '91. Z ljudskim izročilom, ki je združeval ples in otroške igre so nas v pomlad popeljali učenci POŠ iz Loke pri Zidanem Mostu. Lahko si mislite, kako je zaigralo srce nam, veteranom, ki smo si naložili šest križev in čez, ko smo lahko priklicali v spomin otroštvo, igrivost, mladost in brezskrbne dni tistih davnih časov…
Potem je prišla vojna, kratka, okrutna, toda sveta. Vojna za uresničitev stoletnih želja naših prednikov, vojna za naš, slovenski jezik, za našo kulturo, za naše Cankarje in Prešerne, vojna za naše otroke, ki bodo kot Slovenci enakovredno stopali ob bok evropskim narodom.
Pustimo te moreče spomine, saj je vendar prišla pomlad in z njo sonce. To so nam pričarali otroci, zato smo zlahka opravili tisto nujno delo, ki ga stori vsako društvo; pregleda delo v prejšnjem in načrtuje delo za naslednje leto.
Hvala gospodu županu in ostalim gostom, ki podpirajo naše poslanstvo, delo in vlogo v civilni družbi. Hvala vsem, ki nas druži ljubezen do ene same domovine.
Skupaj v vojni – skupaj v miru!


Peter Teichmeister

 

foto: LJubo Motore

Oglejte si tudi