Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
21°C
5°C
Oceni objavo

Izšli IZZIVI OČETOVSTVA PO LOČITVI

Na Družinskem inštitutu smo izdali znanstveno monografijo »IZZIVI OČETOVSTVA PO LOČITVI« avtorja Damijana Ganca. Gre za knjigo, ki celovito in pregledno obravnava razvoj očetovske vloge po ločitvi. Poseben poudarek je namenjen ohranjanju in razvijanju kakovostnega odnosa med očetom in otrokom, prepoznavanju otrokovega doživljanja in razvojnih potreb ter ustreznemu sodelovanju z materjo v otrokovo dobro.
Vsaka družina in vsi njeni člani ob ločitvi doživljajo veliko stisko, saj gre za enega izmed najbolj stresnih dogodkov v posameznikovem življenju. Čeprav gre ob ločitvi za razpad zakonskega odnosa pa ločitev globoko prizadene tudi vsakega otroka. Zelo pomembno je, da starša naredita, kar je v njuni moči, da otroku omilita stisko, pomirita njegove boleče občutke ter mu pomagata pri prilagajanju na novo nastalo življenjsko situacijo.

 

Knjiga ponuja pregled znanstvenih raziskav in sodobnih strokovnih spoznanj, vsebino pa dodatno popestrijo življenjske zgodbe ločenih družin in konkretne smernice za kakovosten razvoj očetovske vloge po ločitvi.

Knjiga je posebej primerna za vse člane družine, ki jih je prizadela ločitev, iz njenih strokovnih spoznanj pa bodo lahko črpali tudi strokovni delavci, ki se pri svojem delu srečujejo s stiskami ločenih družin. Naročiti jo je mogoče preko e-naslova: info@zaupanje.net, kmalu pa bo na voljo tudi v knjižnicah ter vseh bolje založenih knjigarnah po Sloveniji.

 

Vir: Družinski inštitut Zaupanje

Oglejte si tudi