Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
20°C
4°C
Oceni objavo

Art Lipa razstavlja na sevniškem gradu

Na valentinovo, 14. februarja, so v stari galeriji sevniškega gradu odprli slikarsko razstavo likovne sekcije Art Lipa KUD Budna vas, ki jo vodi profesorica likovne pedagogike Elena Sigmund. Pod njenim vodstvom so si ustvarjalci skupine pred dvema letoma začeli pridobivati veščine kompozicije, slikanja in risbe. Pri ustanovitvi KUD Budna vas je skupina slikarjev stopila v društvo kot samostojna sekcija in za svoje ime izbrala slovensko drevo lipo. Mentorica Elena Sigmund je pri predstavitvi likovne sekcije številnim obiskovalcem grajske galerije povedala, da so člani  prešli prve stopničke v slikarski umetnosti, od postavitve roke in metode viziranja, do zakonov perspektive in konstruktivne analize oblike. Seznanili so se z več slikarskimi tehnikami in delom z različnimi materiali.

 Svoja učna in ustvarjalna dela so razstavili: Mojca Musar, Marija Oven, Gordana Dobriha, Suzana Sotlar, Franci Sigmund in Irena Zgonc. Skupaj z ustvarjalci so razstavljali tudi najmlajši člani: Aleksandra Sigmund Kranjc, Neža in Matija Musar. Program je vodila Veronika Sigmund in občinstvu posredovala lepe misli o ljubezni do rodnega jezika in kulture, saj je bilo odprtje v mesecu slovenske kulture.

Program so bogato oblikovali člani KUD Budna vas. Prisluhnili smo pesnicam Evi Keber, Mariji Bajt in Marjetki Erman. Dve pesmi so zapele tudi ljudske pevke Solzice, ki so na letošnji osrednji sevniški občinski slovesnosti ob kulturnem prazniku prejele bronasto Prešernovo plaketo za svoje 15-letno delovanje. Obiskovalce sta nagovorila tudi župan Srečko Ocvirk in predsednica društva KUD Budna vas Magda Sigmund. Slikarsko razstavo si lahko ogledate na sevniškem gradu do 11. marca. Vabljeni.

                                                      

Foto in besedilo: F. S.

Oglejte si tudi