Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
3°C
JUTRI
20°C
6°C
Oceni objavo

Krekove stezice

Sobotno jutro 18. januarja 2014 ni bilo vremensko najbolj spodbudno, a planincev PD Polet Šentrupert ne more nič odvrniti od načrtovanega pohoda. Tokratni pohod je bil eden krajših po času vožnje, saj smo bili na izhodušču že po 30 minutah vožnje. Zbralo se nas je 19.


V Šentjanžu, kjer je bil začetek naše poti, nas je pričakal rahel dež, vendar nas to ni motilo saj ni bilo mraza in je bilo mokro ozračje zelo znosno. Pot je bila vremenu primerna, še dobro da smo sami navdušeni planinci z veliko izkušnjami, med katere spada tudi čiščenje blatnih čevljev.


Ogledali smo si staro prešo na križišču, spominsko obeležje za narodna heroja Milana Majcna in Jančija Mevžlja, vas Leskovec s cerkevijo Žalostne Matere božje, Vas Brunk s cerkvijo Sv. Treh Kraljev kjer smo imeli tudi voden ogled same cerkve. Pot smo nadaljevali po slemenu do Goreljc in Novega grada, pri Nežnicah smo prišli do najnižje točke krajevne skupnosti-do Pekla, nato pa sledili stezicam in gozdnim potem do Homa, Brinja in po travniških ter kolovoznih poteh nazaj do Šentjanža.


Ob vrnitvi v Šentjanž smo se okrepčali v gostišču Repovž, kjer so nam postregli z odlično obaro in sladico ustvarjeno z domačimi, ekološko pridelanimi surovinami.


Vsi smo se strinjali, da je bil pohod navkljub vremenu zelo prijeten. Veliko udeležencev je tudi izrazilo željo, da se odpravimo nanj tudi takrat, ko ga organizirajo šentjančani, to je tretjo soboto v maju.

 

tekst: Martin Železnik
slike: Martina Ruperčič

Oglejte si tudi