Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
0°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

ZAKLJUČNO SREČANJE KEGLJAČEV RUSKEGA KEGLJANJA

V sladkem Vrhu je bilo že nekaj časa nazaj, in sicer 12. septembra izvedeno zaključno srečanje v ruskem kegljanju med društvi upokojencev: Sladki Vrh, Ceršak, Velka in Jarenina.

Dobivajo se že nekaj let

Kegljači omenjenih društev se dobivajo že kar nekaj let in vsako društvo priredi srečanje – medsebojno tekmovanje, na katerem nastopajo vsi kegljači društev, zmaga pa društvo z najboljšim rezultatom. Upošteva se prvih pet najboljših rezultatov posameznega društva. V prednosti je tista skupina, ki ima največ udeležencev. Nikoli se ne pozabi tudi na najmanj uspešnega udeleženca, ki se ga obdari s skromnim, vendar  spodbudnim darilom. Kegljači posameznega društva se tudi razlikujejo po različnih majicah, na katerih so reklame donatorjev majic. Doslej je za skupino Sladki Vrh dvakrat donirala »Paloma d.d.« in en komplet  »Avtoservis Silvo Dajčman«. V letošnjem letu je 15. junija srečanje štirih društev pričelo izvajati DU Ceršak, naslednje srečanje je dne 01. julija izvedlo DU Jarenina, naslednjo 3. srečanje je priredila dne 23. julija DU Velka in 4. zaključno srečanje je izvedlo 12. septembra DU Sladki Vrh. Najuspešnejši posameznik po vseh 4 tekmah je bil Konrad Zemljič z 221 podrtimi keglji, (kar je povprečno 55,25/tekmo), najuspešnejša ekipa v sezoni 2016 pa DU Sladki Vrh.


Želijo si novega kegljišča

Konrad Zemljič, vodja sekcije kegljačev in ekipa si želijo, da bi imeli urejeno kegljišče v prostoru bivše strojnice kopalnega bazena. »Upamo, da se nam bo želja uresničila, ko bomo imeli urejeno kegljišče v prostoru bivše strojnice kopalnega bazena, kjer bomo imeli možnost utrjevati svoje spretnosti in znanje tudi v jesenskem in zimskem času, kar nam je bilo letos onemogočeno. Najboljše rezultate smo kegljači dosegali v letih od 2010 – 2015, ko smo imeli kegljišče v zaprtem prostoru (v kulturnem domu) in smo lahko kegljali tudi čez zimo. Žal se je nam v jeseni 2015 kegljišče demontiralo, češ, da ne spada v tisti prostor,« je povedal.

 

 Povabilo ostalim kegljaškim sekcijam

Kegljaši prav tako tudi  nimajo nič proti, če se bodo v bodoče še priključile Kegljaške sekcije iz ostalih DU (Jakobski Dol, Kungota, Pesnica), ki imajo na novo formirane sekcije in primerna kegljišča za kegljanje s kroglo na vrvi.

Oglejte si tudi