Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
4°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

GASILSKI INTERVENCIJI V OBČINI ŠENTILJ

Gasilski intervenciji OGP Šentilj

 

31. 3. 2014 ob  18:36  je prišlo do dimniškega požara v naselju Sladki Vrh. V intervenciji so sodelovala vsa tri društva OGP Šentilj ( PGD Velka, PGD Ceršak, PGD Šentilj) in zagotovila požarno varnost Krajevne skupnosti Sladki VRH.

 

3. 4. 2014 ob 1:32 uri zjutraj je zagorelo v stanovanjskem objektu  v kraju Selnica ob Muri.

Zaradi neurejene kurilnice je prišlo do požara. Vstop v prostor je bil mogoč samo eni osebi, z ene strani, po ozkih betonskih stopnicah. Prostor kurilnice je bil dobesedno založen z drvi. Fizično smo se mučili polnih 5 ur, da smo požar uspeli pogasiti . Drva smo si podajali preko strnjene človeške verige,  iz roke v roko. Delo ni bilo mogoče brez uporabe dihalnega aparata ( poraba zraka:50.400l). V začetku je bila popolna zapora glavne ceste Šentilj - Sladki Vrh, kasneje polovična zapora. Promet so urejali gasilci in policija. En gasillec je v intervenciji utrpel poškodbe (oskrba na kraju NMP), ena civilna oseba je bila odpeljana z reševalnim vozilom v Univerzitetni klinični center Maribor. Intervencija je bila uspešno zaključena ob 7:30.

V intervenciji so  sodelovala vsa tri društva OGP Šentilj ( Ceršak, Šentilj, Velka).  Zaradi pomanjkanja dihalnih aparatov in  dolgotrajnosti intervencije sta bila  dodatno aktivirana še društva PGD Pesnica in Jarenina (OGP Pesnica). Kljub napornemu fizičnemu gasilskemu delu,  je polovica sodelujočih po intervenciji odšla na delo ali v šolo. Na intervenciji sta bila prisotna tudi Edvard Čagran, župan občine Šentilj in Samo Vrtin, predsednik Gasilske zveze Slovenske Gorice.  Župan je priskrbel  pitno ustekleničeno vodo in na koncu še prehrano za vse sodelujoče, ki so še ostali na kraju intervencije, za kar se mu zahvaljujemo.

 

V sami intervenciji je sodelovalo 37 operativnih gasilcev z 8 vozili.

 

Vsem sodelujočim v zahtevnem stanovanjskem požaru se zahvaljujem za strokovno timsko opravljeno gasilsko delo.

 

Intervencijo je vodil občinski poveljnik Andrej Kmetič, VGČ.

 

 

Oglejte si tudi