Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
11°C
JUTRI
23°C
10°C
Oceni objavo

Zbor občank in občanov območja, ki je vezano na Ulico Ivana Suliča v Šempetru pri Gorici

Na podlagi pobude, ki je bila podana na 8. redni seji Občinskega sveta s strani svetnice, gospe Karmen Gerbec, da bi se prometni režim na delu Ulice Ivana Suliča iz dvosmernega spremenil v enosmerni,  je 12. decembra, ob 17. uri v prostorih Občine Šempeter-Vrtojba potekal zbor krajanov območja, ki je vezano na ulico Ivana Suliča v Šempetru pri Gorici.

Na zboru je bila predstavljena grafična oblika spremembe prometnega režima. Krajanom je bilo razloženo, da je od 1. julija 2011 pričela uporaba novega Zakona o cestah (ZCes-1 – Ur. l. RS, št. 109/2010). Trenutna situacija, ko poteka dvosmerni promet in bočno parkiranje na delu ulice mimo blokov,  je v nasprotju z določili tega zakona, ker je obstoječi profil ulice preozek, da bi tak režim omogočal. Občina je pred nastopom uporabe tega zakona sicer že naročila idejno rešitev, ki bi ohranila tak režim, vendar rešitev zahteva gradbena dela, ki bi posegala na zemljišče v lasti družbe SGP Gorica d.d. - v likvidaciji in zato ta izvedba trenutno ni mogoča. Župan, mag. Milan Turk, je krajanom povedal, da je v trenutni situaciji uvedba enosmernega prometa edina možna rešitev, če se hoče ohraniti bočno parkiranje na tem delu ulice.

Razprava je pokazala, da je bila večina krajanov, ki so v njej sodelovali, za tako rešitev, s tem, da je na tem delu ulice potrebno predvideti še hitrostne ovire. Poleg tega bo potrebno uvesti še ukrepe, ki bodo preprečili avtomobilski promet po peš poti in kolesarski stezi na J strani naselja Podmark.

Oglejte si tudi