Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
5°C
NED.
16°C
1°C
Oceni objavo

Razglašena je velika požarna ogroženost naravnega okolja

Od 7. marca 2012 do preklica je na območju celotne države, posledično tudi v naši občini razglašena velika požarna nevarnost.

Na podlagi 4. Člena uredbe o varstvu pred požarom v naravnem okolju (Ur.l. RS, št. 4/2006 Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje, ter SKLEPA župana mag. Milana Turka št. 84501-3/2012-1 se RAZGLAŠA, veliko požarno ogroženost naravnega okolja od 7. marca 2012 do preklica na območju občine Šempeter-Vrtojba.


Na celotnem ozemlju občine je zdaj prepovedano kuriti ali karkoli sežigati na prostem ter uporabljati odprti ogenj. Prav tako ni dovoljeno na prostem odlagati gorečih in drugih predmetov oziroma snovi, ki lahko zanetijo požar. Za izvajanje požarne straže je zadolžila CZ PGD Šempeter, kateri bodo morali enkrat ali dvakrat na dan z gasilskim vozilom popeljati po območju občine. Pri tem so dolžni opozoriti ljudi, ki nebi upoštevali prepovedi, ali pa jih prijaviti policiji oziroma pristojnemu inšpektoratu. Prav tako bodo pregledali in očistili zaraščene požarne poti.

Oglejte si tudi