Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
2°C
NED.
22°C
4°C
Oceni objavo

Silvestrski tek na Ravnah

V organizaciji Četrtne skupnosti Javornik–Šance ter Zavoda za kulturo, šport, turizem in mladinsko dejavnost je potekal na Ravnah na Koroškem tradicionalni silvestrski tek. Prireditev, ki že vrsto let ob izteku leta poteka okoli naselja Javornik. Letošnji tradicionalni tek je bil že 25. silvestrski tek zaporedoma.

 

Starta teka na progi, ki je namenjena predvsem rekreativnim tekačem in tekačicam, se je tudi letos udeležilo nekaj aktivnih atletov in atletinj. Na tekaško pot se je podalo 90 tekačic in tekačev različnih starosti. Tudi letos sta bili dve kategoriji, moška in ženska. Tek se je pričel ob 14. uri z mlajšimi udeleženci, dečki in deklicami, ki so tekli manjši krog, ob 15. uri pa se je pričel tek odraslih, pomerili so se tako v ženski kot v moški kategoriji. Tekači in tekačice so s tekom obkrožili naselje Javornik in pretekli 1150 metrov dolgo progo.

 

Med  tekačicami in tekači sta bila absolutna zmagovalca pri moških Jan Kramer iz AK Velenja. Pri ženskah je bila najhitrejša domačinka in tekačica iz Prevalj Tina Česnik. 

 

Startnine tudi letos ni bilo. So pa prireditelji za vse udeležence pripravili praktična darila, ki so jih prejeli po končanih tekih. Najboljše tri tekače so nagradili s pokali, najboljše na otroškem teku pa z medaljami. Za letošnji silvestrski tek so koroški slikarji Mojca Kovač, Milan Pečovnik in Alojz Krevh darovali slike, ki  so jih prijeli štirje srečni izžrebanci.

 

Športno prireditev je komentiral Bojan Pogorevc. Pridružil se mu je  tudi športni komentator Ivo Mlakar. 

Tekaško prireditev so tudi letos popestrili člani Pihalnega orkestra ravenskih železarjev.

Oglejte si tudi