Logo MojaObčina.si

Ravne na Koroškem

DANES
3°C
1°C
JUTRI
-2°C
-9°C
Deli
807

'Klik varnostnega pasu vam lahko reši življenje'

V ponedeljek, 20. marca 2017, je na Ravnah na Koroškem potekala preventivna akcija Varnostni pas, s katero so se člani SPVCP v sodelovanju s Policijsko postajo Ravne in Medobčinskega redarstva občin Mežiške doline pridružili nacionalni preventivni akciji, ki je potekala med 13. in 24. marcem.

 

Nadzor se je vršil pred Osnovno šolo Prežihovega Voranca. Največjo pozornost pa so sodelujoči namenjali pripenjanju otrok z varnostnim pasom. V času akcije je bilo zaznanih nekaj kršitev neuporabe varnostnega pasu s strani voznikov, nekaj pa je bilo tudi ne pripetih otrok. Voznikom je bilo razdeljeno preventivno gradivo 'Vam je že kliknilo ter Red je vedno pas pripet'.

 

A le en KLIK, ki ga slišimo, ko se pripnemo z varnostnim pasom, nam lahko reši življenje, zato je uporaba pasu življenjskega pomena.

 

Varnostni pas je najbolj učinkovit pri direktnih trkih od spredaj in pri prevrnitvah.

 

Dosledna uporaba varnostnega pasu zmanjša tveganje za smrtno žrtev kar za polovico, skoraj toliko zmanjša tudi tveganje za hude poškodbe, ter za skoraj četrtino zmanjša tveganje za nastanek lažjih poškodb, tako pri voznikih kot pri sopotnikih na sprednjih sedežih. Čeprav so na zadnjih sedežih varnostni pasovi nekoliko manj učinkoviti, saj zmanjšajo tveganje za hude poškodbe in smrtne žrtve le za četrtino, pa vseeno predstavljajo precejšnjo razliko, zaradi katere je pripenjanje na zadnjih sedežih prav tako smiselno. Varnostni pas je najbolj učinkovit pri direktnih trkih od spredaj in pri prevrnitvah. 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij