Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Pobarvanke v knjigi Melodija barv

V Koroškem medgeneracijskem centru na Ravnah je v četrtek, 24. novembra 2016  potekalo odprtje pisano obarvane razstave poimenovane Pobarvanke.  Ob slikah, ki krasijo stene KMC je izšla tudi knjiga Melodija barv, avtorja arhitekta Lojzeta Kralja s sodelavci doma starostnikov Slovenj Gradec.

 

Že dolgoletni prostovoljec Doma starostnikov Črneče in zadnja leta enote Slovenj Gradec, arhitekt Lojze Kralj je z zanimivo razstavo javnosti predstavil pobarvanke in ob vsem tem so na otvoritvi predstavili tudi izdajo knjige Melodija barv.  Na pot jo je v Koroškem medgeneracijskem centru pospremila umetnostna zgodovinarka Milena Zlatar, ki je razstavo z osnutki iz te knjige tudi odprla.

 

Lojzek Kralj za skupno razstavo na stenah pravi, da on nariše črte ali druge vzorce, ostali pa dodajo barve moč ustvarjalne domišljije.

 

Ustvarjalnost Lojzeta Kralja je na pravi poti. Knjigo Melodija barv je izdal Koroški dom starostnikov Slovenj Gradec, oblikoval jo je Jure Praper,  vsebini pa so svoje barve na podlago Lojzeta Kralja prispevali stanovalci doma Marija Kraker, Marija Krebel, Marija in Angela Slemnik.

 

Razstavo in knjigo Melodija barv je pospremila na otvoritvi s prepletanjem besed Irena Fasvald in skozi glasbo skupina Hedera Vento.

 

Čaka tudi na vas, da jo pobarvate s svojimi barvami.

Oglejte si tudi