Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
2°C
JUTRI
13°C
-1°C
Oceni objavo

Gusarsko Gledališče Kapitana Dade

V Kulturnem centru  Ravne na Koroškem je potekala predstava Otroškega abonmaja. V sezoni 2016/2017 je to druga od predstav, ki so namenjene mlajši publiki.

Na odru se je postavilo Gusarsko Gledališče Kapitana Dade. Kapitan Dada je brez ladje in posadke, iz spomina mu je umanjkal tudi cilj ekspedicije, nima zemljevida do zaklada, nima ne kompasa ne sekstanta, ima pa hudega mačka in morsko bolezen ... pobegnila mu je lažniva papiga, da o opici sploh ne govorimo ... ker nima desne noge, vstaja z levo ... Kaj predlaga cenjeno občinstvo? 

Gusarsko gledališče kapitana Dade je interaktivna gledališka pustolovščina za družinsko publiko, inspirirana z legendami o morskih roparjih in dadaizmom – avantgardnim umetniškim gibanjem z začetka 20. stoletja. Dva igralca sta z uporabo fizične igre, absurdnega humorja in nadrealističnih preobratov v vrtinec nepredvidljivega lova za zakladom potegnila celotno publiko. Do obzorja, čez rob in do dna! Kapitan Dada je brez ladje in posadke, iz spomina mu je umanjkal tudi cilj ekspedicije, nima zemljevida do zaklada, nima ne kompasa ne sekstanta, ima
pa hudega mačka in morsko bolezen ... pobegnila mu je lažniva papiga, da o opici sploh ne govorimo ... ker nima desne noge, vstaja z levo ... Kaj predlaga cenjeno občinstvo? 

Režija je delo Vide Cerkvenik Brena. Igrala sta Grega Močivnik, Nika Gabrovšek. Kostumografija in  scenografija pa je delo Katarine Zalar.

 

Oglejte si tudi