Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Koroško društvo za osteoporozo

Koroško društvo za osteoporozo je bilo ustanovljeno leta 2002 in deluje v vseh občinah koroške regije. Društvo šteje 480 članic in članov. Svojo dejavnost oblikujemo po strokovnem programu Zveze društev bolnikov z osteoporozo Slovenije, Mednarodne fundacije ter po programu zdravstvenega varstva. 

 

Osteoporoza je bolezen, pri kateri postanejo kosti bolj krhke in lomljive. To poveča tveganje za zlome, predvsem zapestij, vretenc in kolkov. To preprečimo ali omilimo z uravnoteženo prehrano, zdravim načinom življenja in redno telesno aktivnostjo. 

 

Glavne aktivnosti društva za osteoporozo so: preventivna telesna telovadba, dvakrat letno šola osteoporoze v zdraviliščih ali letoviščih ob morju, pohod, zdravstvena predavanja, omogočanje meritev kostne gostote, enodnevni kopalni izleti, ozaveščanje prebivalstva o osteoporozi in ukrepi za preprečevanje te bolezni. 

 

Naše društvo ni zaprtega tipa, veseli smo vsake članice, člana. Velik pomen dajemo poleg telesne aktivnosti tudi druženju med članicami, člani, kar prispeva k boljši kakovosti življenja.

 

Vsi, ki so jim programi in aktivnosti Koroškega društva za osteoporozo zanimivi, nas lahko obiščejo v pisarni društva na Prežihovi 24 (nad Mladinsko knjigo) ob sredah med 10. in 12. uro. Dosegljivi smo tudi na telefonski številki 031 724 488 ali po e-pošti: kdo.ravne@gmail.com

 

 

Zapisala: Mira Kraiger

Oglejte si tudi