Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
0°C
JUTRI
10°C
-2°C
Oceni objavo

Državno prvenstvo v atletiki za kategoriji U12 IN U14

Na Ravnah na Koroškem smo znova gostili najboljše mlade slovenske atlete (letniki 2002 in mlajši), ki so se 18. in 19. aprila 2015 pomerili na dvodnevnem državnem prvenstvu.

 

Tokrat se je v različnih atletskih disciplinah preizkusilo kar 450 tekmovalk in tekmovalcev. Tekmovanje, ki je potekalo v organizaciji Koroškega atletskega kluba Ravne (KAK), je lepo uspelo. Zasluge  gredo prav vsem, ki se čutijo kot del kluba in njegove tradicije: upravnemu odboru, sodnikom, trenerjem, prostovoljcem, staršem otrok in vsem, ki so kakorkoli prispevali k izvedbi dogodka.

 

»Seveda pa brez otrok oziroma uspešnih tekmovalk in tekmovalcev takšnih zgodb ne bi pisali in dosegali. Pogumno in brez pritoževanj so se prvi dan soočili z dejstvom, da je atletika pač šport, ki se odvija na prostem, in tekmovali v deževnem in res hladnem vremenu. A smo bili že drugi dan vsi skupaj nagrajeni s soncem, kar je tekmovanje le še polepšalo. Posebej nas veseli, da smo se lahko doma predstavili s številnimi domačimi tekmovalci, ki tekmovalne izkušnje sicer pridobivajo na drugih stadionih. Nekatere smo že in jih bomo v prihodnosti prav gotovo še pogosto videvali na stopničkah tekmovanj državnega nivoja. Tudi tokrat se je znova čutilo odlično sodelovanje s sosednjim atletskim klubom Atletski klub Slovenj Gradec in klubom KAK Radlje Ob Dravi, s katerima skupaj branimo barve koroške atletike,« je povedal Robi Brezovnik, eden od  ravenskih trenerjev.

 

Tekmovanje je odprl župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen, ki je tudi nagovoril  vse udeležence, tekmovalcem pa zaželel veliko uspehov in sreče na Ravnah. 

Oglejte si tudi