Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
9°C
JUTRI
21°C
4°C
Oceni objavo

Ustanovna seja občinskega sveta Občine Preddvor

Tik pred prazniki so se na ustanovni seji sestali svetnice in svetniki Občine Preddvor, na kateri so potrdili že peti županski mandat Miranu Zadnikarju in članom občinskega sveta.

 Najstarejša občanka, ki naj bi vodila konstitutivno sejo, je to čast prepustila svetniku Janezu Brolihu, ki je z ostalimi člani sveta imenoval tudi Komisijo za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, ki je stalno delovno telo občinskega sveta. V prihodnjih štirih letih bo v preddvorskem občinskem svetu sedelo skupaj enajst svetnic in svetnikov. 

 

V, po večinsko izvoljenem, enajstčlanskem občinskem svetu v Preddvoru listo Povezane lokalne skupnosti zastopajo Ciril Zorman, Frančiška Rozman, Mirjam Pavlič, Aleš Drekonja, Darja Delavec in Janez Brolih.

Rok Roblek, Primož Gregorc in Metod Jagodic prihajajo iz stranke SDS, Miran Perko in Primož Bergant pa sta bila izvoljena  s podpisi volivcev. 

 

„Od svetnikov pričakujem korektno, nestrankarsko sodelovanje v korist razvoja občine in dobro opravljeno delo, ki so jim ga zaupali volivke in volivci. Tako kot doslej želim, da prevzamejo določena področja dela in samostojno vodijo projekte. Prepričan sem, da bodo še naprej v pomoč tako občinski upravi kot meni,“ pravi Miran Zadnikar, župan Občine Preddvor. V naslednjih dneh bodo v Preddvoru veliko pozornosti namenili sestavljanju proračuna, katerega osnutek bo predstavljen na naslednji seji konec novembra. „ Prav tako upamo na ugodno vreme in dobre pogoje za delo na našem največjem projektu v občini, infrastrukturi, saj moramo zavoljo zajetnega kupa evropskega denarja v letu dni urediti fekalno kanalizacijo v petih vaseh“, sklene župan Zadnikar. 

Oglejte si tudi