Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
1°C
JUTRI
21°C
4°C
Oceni objavo

PREDDVORSKI SVETNICE IN SVETNIKI NAJVEČ ČASA NAMENILI OSNUTKU PRORAČUNA ZA LETO 2016

Na 9. redni seji so se na Martinov večer sestali svetnice in svetniki Občinskega sveta Občine Preddvor. Obravnavali so dvanajst točk dnevnega reda in vse tudi potrdili.

Največ časa so svetniki namenili prvi obravnavi Odloka o proračunu občine za leto 2016.  Glede na podatke in realizacijo letošnjega leta, je pripravljen osnutek v vrednosti 3, 4 mio evrov, v januarju pa se bo, glede na prenešena sredstva iz  letošnjega leta, ta znesek verjetno spremenil.

 

»Glede na to, da še ne vemo, koliko bomo imeli prenešenih sredstev v prihodnje leto in kolikšna bo glavarina s strani države, smo v proračunu predvideli najbolj pomembne projekte. Urediti želimo prometni režim okrog šole in zgraditi obračališče za avtobuse, nadaljujemo z urejanjem grajskega parka, največ razgovora med svetniki pa je bilo v zvezi z gradnjo fekalne kanalizacije. Letos  jo je z visokim deležem evropskih sredstev dobilo pet vasi,  za naprej pa žal zaradi manjših razpoložljivih sredstev investicijskega denarja prav veliko ni. Pred naslednjim branjem osnutka in sprejemom proračuna bo tako potrebno pripraviti strategijo  izgradnje fekalne kanalizacije po ostalih vaseh in na podlagi tega definirati potek gradenj in predvideti, koliko denarja bomo namenjali tem projektom,« je po seji povedal župan Občine Preddvor Miran Zadnikar.

   

V drugi obravnavi je bil Odlok o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za območje Bašlja, ki je namenjeno individualni stanovanjski gradnji, v prvi obravnavi pa Odlok o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za športnorekreacijsko območje Voke. Svetniki so se seznanili z projektom, zdaj v roku enega meseca sledi javna razgrnitev in če bo šlo vse po načrtih, bo ta projekt zaključen do sredine naslednjega leta. 

 

Svetniki so razpravljali še o spremembah in dopolnitvah Odloka o ustanovitvi skupnega organa občinske uprave »Medobčinski inšpektorat Kranj«, ker so nekatere občine ustanoviteljice izrazile željo, da se spremenijo deleži za financiranje skupnega občinskega organa ter o Odloku o medobčinskem organu za finance, sprejeli pa so tudi statut Zavoda za turizem Preddvor in se seznanili z delom odborov.

Oglejte si tudi