Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

V NEDELJO BOMO V PREDDVORU RAZGLASILI NAJBOLJŠE LJUBEZENSKO PISMO MED MLADIMI V SLOVENIJI ZA LETO 2016

KD Josipine Turnograjske, ki ga vodi ddr. Mira Delavec Touhami, je v sodelovanju z Občino Preddvor tudi v letošnjem letu objavilo "Natečaj za najboljše ljubezensko pismo med mladimi v Republiki Sloveniji za leto 2016". Prva štiri leta je bila tema zgolj ljubezen, letos pa je bila v razpisu določena podtema, to je ljubezen do domovine. »In tako bomo tudi v prihodnje imeli različne podteme. Izkazalo se je namreč, da je težko glede na kriterije izbrati zmagovalca,« je jasna ddr. Mira Delavec Touhami, idejna vodja projekta in predsednica strokovne komisije, ki sta jo sestavljali še Jerneja Jezernik in Saša Pivk Avsec. Na razpis je prispelo 205 pisem iz različnih koncev Slovenije.
"Letošnji natečaj, ki ga je naše društvo organiziralo v sodelovanju z Občino Preddvor že petič, je bil drugačen, saj je bila tema izbrana, in sicer ljubezen do domovine. Odzvali so se mladi z vse Slovenije in prejeli smo čudovite literarne izdelke. V njih so mladi predstavili svojevrstne poglede na Republiko Slovenijo. Želim si, da bi si ljudje vzeli čas in mladim prisluhnili - njihove ideje in misli so edinstvene in od njih bi se lahko marsikaj naučili," pravi ddr. Mira Delavec Touhami.

In kateri so kriteriji, po katerih je komisija ocenjevala in izbrala najboljša ljubezenska pisma? »Poudarek je na prvoosebni pripovedi, načinu upovedovanja čustev, bogastvu in barvitosti besedišča, jezikovni pravilnosti (gre za knjižni zborni jezik) in izvirni pristop ter izpeljava teme,« pravi ddr. Mira Delavec Touhami, ki se iskreno zahvaljuje vsem mentoricam in mentorjem na osnovnih in srednjih šolah, ki več kot  95 % pisem pregledajo in jih potem tudi pošljejo na razpis.


Podelitev priznanj najboljšim piscem ljubezenskih pisem v dveh kategorijah, osnovnošolci (od 7. do 9. razreda) in srednješolci, bo v nedeljo, 30. oktobra 2016, ob 18. uri v dvorani Kulturnega doma Preddvor. 

 

Srčna želja organizatorke natečaja je, da v kratkem najde založnika, ki bi izdal knjigo, v kateri bi bila zbrana najlepša ljubezenska pisma med mladimi v zadnjih petih letih.


Mladi si zaslužijo, da jim prisluhnemo, saj so naša prihodnost, zato vabljeni, da se nam v nedeljo zvečer pridružite na čudovitem literarnem večeru v Preddvoru. Vstop je prost. 

 

Oglejte si tudi