Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
3°C
JUTRI
20°C
6°C
Oceni objavo

Na mirnopeški slavnostni seji podelili občinska priznanja

Praznovanje 17. praznika Občine Mirna Peč se je začelo sinoči s slavnostno sejo, na kateri so podelili občinska priznanja. Plaketo Občine Mirna Peč sta prejeli Marija Gabrijel,   ki je z delovanjem na področju kulture in društvenih dejavnostih pripomogla k prepoznavnosti in ugledu občine Mirna Peč, predvsem pa k dobrim medsebojnim odnosom in kulturnemu življenju kraja in Slavka Derganc, dolgoletna predsednica mirnopeške krajevne organizacije Rdečega križa, za njeno nesebično delovanje na področju humanitarne dejavnosti; Vladislava Vidic pa Priznanje župana kot   pobudnici in organizatorici obširne akcije Korakajmo z Zalo, ki je prerasla okvirje občine in Dolenjske. Župan Kastelic je v svojem govoru izpostavil naloge in projekte, ki potekajo po zastavljenih načrtih in izrazil pričakovanje uresničitve zastavljenih ciljev. Seje so se udeležili tudi župani in podžupani sosednjih občin, častni občan Občine Mirna Peč  Anton Pust ter občinski nagrajenci preteklih let, večnamenski prostor v Kulturnem domu  pa je bil poln do zadnjega kotička, saj so nagrajenkam  podporo in priznanje s svojo prisotnostjo izrazile tudi njihove društvene kolegice.
Letošnji praznik so MIrnopečani poimenovali  Mirna Peč na nogah, kajti poudarek vseh prireditev, ki se odvijajo v tem vikendu, je na dobrodelnosti. Občina Mirna Peč je s sodelujočimi društvi in OŠ Toneta Pavčka pripravila vrsto prireditev, na katerih se bodo zbirala dobrodelna sredstva za mirnopeško učenko Zalo, ki julija odhaja na zahtevno operacijo hrbtenjače v ZDA. 

V kulturnem programu je nastopila mlada pevka Vanessa Nina Borsan s korepetitorko Petro Jerič, program je povezovala Ljudmila Bajc. Po končani slavnostni seji se je v atriju Kulturnega doma odvil Festival mirnopeških vin, kjer so članom Društva mirnopeških vinogradnikov podelili priznanja za najbolje ocenjena vina.  Podelili so šest velikih  zlatih  medalj,  šest zlatih in šestnajst srebrnih medalj. Zbrane je poleg župana nagovorila tudi cvičkova princesa Anja Mrhar. Sledila je degustacija najboljših vin, na igrišču pri stari osnovni šoli pa veselica z ansamblom Ceglar, skupino Gadi in Rock defect.
V Mirni Peči je pestro tudi sobotno dogajanje, program si lahko pogledate na povezavi OBČINA MIRNA PEČ
OBČINSKI PRAZNIK 2016.

 

Oglejte si tudi