Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
9°C
JUTRI
26°C
11°C
Oceni objavo

Proslava ob materinskem dnevu

Zakorakali smo že v drugo polovico aprila, v lep velikonočni čas, v vasi pa še vedno odmeva spomin na  otroško petje, ples in razstavljena ročna dela vaških in okoliških deklet in žena. V soboto, 29.marca, smo namreč v Kostanjevici pripravili že četrto Proslavo ob materinskem dnevu.  Vabilu  po 'ustvarjanju' se vselej z veseljem odzovejo tudi vzgojiteljice iz vrtca Kostanjevica ter učiteljice podružnične osnovne šole Kostanjevica, vaški pevski zbor, otroci, ki obiskujejo višje razrede osnovne šole ter mladi glasbeniki. Skupaj ustvarijo lepo, razgibano, zanimivo in pomladno obarvano prireditev, ki gledalcem pričara nasmeh na obraz, mlade nastopajoče pa navda s ponosom.

Letos smo hoteli prireditvi dodati nekaj novega, zato smo se odločili, da pripravimo razstavo ročnih del žena in deklet iz Kostanjevice in bližnjih vasi. Našemu vabilu se je tako odzvalo kar 15 ustvarjalk, ki so na ogled postavile slike, ročno izdelane rože iz najlonk, testenin in papirja, kvačkane prtičke, prte, zavese, novoletne in velikonočne okraske ter košarice za 'konfete', prtičke, izdelane s starim načinom izdelovanja, imenovanim 'richelieu', oblačila in špansko steno, izdelano na domače statve, ter še mnogo drugih stvari in vse obiskovalce presenetile s svojimi idejami in pridnostjo.

Otroci pa so, kot vsako leto,  nestrpno pričakovali konec prireditve. Takrat smo jih namreč povabili, naj svoje mame, babice in ostale ženske v dvorani obdarijo z rožico in jim tako sporočijo, da so nekaj posebnega, ali, kot bi rekel g. Pavček: …Na svetu si, da sam si sonce...

Oglejte si tudi