Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

BOŽIČNO NOVOLETNI KONCERT NA MIRENSKEM GRADU

Na zadnjo nedeljo v letu 2015 se je v polni dvorani na Mirenskem gradu odvijal božično-novoletni koncert Godalnega kvarteta NOVA z gostjo. Ta se je v naši občini predstavil prvič. Kvartet sestavljajo študentke Akademije za glasbo v Ljubljani.

Mojca Batič na prvi violini, domačinka Ana Cotič na drugi violini, Barbara Grahor na violi in Polona Soban na violončelu poskušajo komorno glasbo čim bolj približati občinstvu na Primorskem.

Koncert so pričele z Bachovo božično Jezu, joy of man’s desiring. V pestrem programu so prepletale klasiko – Beethovnov Scherzo iz Godalnega kvarteta št.1 in Schnitkejevo Polko, latinskoameriške ritme in Piazollin Libertango s priredbami slovenskih ljudskih pesmi (Ne orij, ne sejaj), slovenskih popevk (Kadar sva sama, Ko gre tvoja pot, Vozi me vlak …) in slovenske filmske glasbe (Cvetje v jeseni). Za priredbe je poskrbela ‘hišna’ skladateljica Barbara Grahor. Tako so nam na svoj način obeležile tudi dan samostojnosti.

Božično vzdušje je pričarala gostja – sopranistka Gaja Sorč Je študentka solopetja na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Navdušila nas je s skladbama Saint-Saensove Ave Maria in O sveta noč.

Za prijeten zaključek so nam podarile še priredbo tradicionalne slovenske božične pesmi Rajske strune.

Sonja Cijan

 

Oglejte si tudi