Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Tradicionalno teniško srečanje med TK Mengeš in TK Duplica

V soboto, 13. 5. 2017 se je na igriščih TK Mengeš odvilo že četrto tradicionalno srečanje med tenisači iz Mengša in Duplice. Domačini so po dosedanjih treh srečanjih zaostajali z 2:1, zato so bili odločni, da na letošnjem spomladanskem derbiju tekmece dohitijo in rezultat izravnajo na 2:2. Selektorja, Dule Planinšek in Marjan Ajtnik sta zbrala dve zelo močni moštvi in vse je bilo nared za veliki spopad. Dupliški kapetan je že ob prihodu v Mengeš izjavil, da bo prehodni pokal ostal v naši občini največ za dvanajst ur.

Prva tekma se je odvila že ob pol osmih zjutraj. Prva zmaga za Mengšane pa je napovedovala uspešen dan, saj se po jutru dan pozna. Domačini so po prvih petih tekmah tesno vodili s 3:2, a že v naslednjem krogu izid povečali na 7:3. Udobno vodstvo so držali tekom dopoldneva in mirno pričakali popoldanski del. Premosorazmerno s temperaturo na igriščih  se je ta dvigovala tudi med navijači za ograjo, ki so vedno bolj bučno spodbujali svoje igralce. Tekom dneva se je tako zvrstilo kar 36 tekem, udeleženih pa je bilo prek osemdeset igralcev in igralk obeh klubov. Mengšani so vso jezo in žalost, zaradi gledanja hokejske tekme med Slovenijo in Belorusijo, prenesli na igrišče in odločno zabili zadnji žebelj v dupliško krsto.  Odločilno točko in piko na i, sta v predzadnjem kolu, že v poznopopoldanskih urah, postavila eminentna igralca Velikega Mengša, Igor Maver in Marjan Resnik, ki sta nasprotnemu paru podelila kravati in vstopnici za v opero. Točko je dodal še Igor Tomazin in tudi vrhunski niz zadnjih petih zmag s strani Dupličanov ni rešil mengeškega slavja.  Tudi ostali igralci in igralke so se zelo izkazali in prikazali zelo lepe teniške predstave.  Končni rezultat je bil tako 20:16 v korist Mengšanov. Skupni izid pa je sedaj poravnan na 2:2.

Zahvala za izjemno tekmovanje gre obema kapetanoma in pa seveda postrežbi družine Mušič ter Tomažu za žar mojstrovine.  Razloge za vrhunsko formo Mengšanov gre seveda iskati v uspešnih pripravah na Lošinju, kjer smo močno dvignili svojo pripravljenost. To sporočamo tudi našim naslednjim rivalom, in sicer Radomljanom, s katerimi se bomo pomerili že prav kmalu.

 

Besedilo in foto: Tim Janežič

Oglejte si tudi