Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Deseti teniški spopad Radomljanov in Mengšanov

TK Mengeš in TK Radomlje že kar nekaj časa veljata za dva prijateljska kluba. Medsebojne vezi že vrsto let krepimo na sedaj že tradicionalnih prijateljskih srečanjih. Vsako leto odigramo dve medsebojni tekmi, in sicer eno v decembru v Harmoniji, eno pa poleti v Radomljah ali Mengšu. Minulo soboto smo odigrali že jubilejno deseto srečanje.

Prvi tekmi sta se odvili v jutranjih urah, in sicer že ob pol osmih v Mengšu, za tem pa se je dogajanje selilo ob Kamniško Bistrico. Radomljani so imeli tokrat močno stisko z igralci, zato so mnogi morali igrati celo večkrat. V prvem kolu je nastopila tudi izkušena in zelo nevarna dvojica Mušič/Skok(brata Brian), ki sta brez težav odpravila za pol stoletja mlajša nasprotnika. Začetek je bil zelo tesen, saj je bil izid po prvih dveh kolih 5:5. Za tem pa je sledila enosmerna cesta Mengšanov, ki so v naslednjih dveh kolih nanizali osem zaporednih zmag in izid popravili na 13:5. Ivan Juretič in Borut Pišek sta izid še nekoliko izboljšala in že v zgodnjih popoldanskih urah zmago približala na doseg roke. Mogoče je prav ta bližina zmage, manjkali sta namreč le še dve točki, uspavala Mengšane. Začel se je mrk, ki je trajal vse do nastopa Bojana Rajka in Staneta Žuglja, ki sta v kombinaciji hitrih nog in veliko mero »deblaških« izkušenj zabila zadnji žebelj v krsto. Točko sta dodala še dvojica Košir/Sočak in slavje se je lahko začelo. Končni izid, 18:14 v korist gostov. Mengšani smo bili nove zmage neizmerno veseli, saj sedaj vodimo že 7:3 v skupnem seštevku in se že nadejamo novega zvišanja izida na zimskem srečanju, ko se bodo Radomlje zagotovo v želji po maščevanju predstavile v najmočnejši možni luči.

Ob koncu gre pohvaliti oba selektorja, Dušana Planinška in Andreja Kraševca, ki sta ponovno zorganizirala enkraten dogodek. Pohvala gre tudi gostujočemu klubu, za odlično oskrbo igralcev. Mengšani tako to pomlad zaključujemo v vrhunski formi in odločeni, da bomo tudi v jeseni spisali še kakšno zgodbo o uspehu.

 

Besedilo in foto: Tim Janežič

Oglejte si tudi