Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
10°C
JUTRI
23°C
11°C
Oceni objavo

10 LET NA POTI

Bilo nas je pet somišljenikov, ki smo se spomladi 2003 odločili uresničiti idejo o lastnem moto klubu. Po krajšem dogovarjanju kako in kaj je 6. marca 2003 padla odločitev o ustanovitvi moto sekcije z imenom Moto klub ROKOVNJAČI v matičnem društvu AMD Lukovica, kjer so nas sprejeli odprtih rok in nam že 10 let stojijo ob strani. Članska struktura je zelo mešana, naši stari in mladi člani prihajajo iz Lukovice, Moravč, Domžal, Ljubljane in Zagorja. Namen kluba je predvsem širjenje moto kulture in preseganju stereotipnega razmišljanja o motoristih. Prav zato organiziramo dogodke namenjene tako motoristom kot tudi ostalim. V tem času smo si nabrali veliko pravih prijateljev in simpatizerjev. Za vse vas pripravljamo v jeseni obeležitev 10. obletnice.

Pa pojdimo lepo po vrsti. Decembrski občni zbor in prednovoletna zabava sta potekala v Gostilni Soklič. Po krajšem uradnem delu, poročilu sezone 2012 in sprejetju voznega reda 2013 nas je čakala okusna večerja, turnir v namiznem nogometu in prava disko zabava.

Zimski moto tabor – spust s pležuhi je letos potekal 23. februarja v Turnšah. Zaradi velikih stroškov organizacije in majhnega števila tekmovalcev v lanskem letu, smo se odločili da letos prireditev organiziramo v bolj okrnjenem obsegu. Čakali smo na sneg in naslednji vikend že pripravili tekmovanje. Kljub temu se je zbralo prek 30 pležuharjev, manjkal ni niti ognjemet pred podelitvijo, idejo o rokovnjačih na zmagovalnih stopničkah pa so prekrižali tekmovalci iz Maribora in Vrhnike, ki so se kasneje oddolžili kot odlična družba. Zares idilično zimsko vreme nas je na prizorišču zadrževalo še pozno v noč. 

Ob pričetku motoristične sezone skupaj z AMD Lukovica pripravljamo dogodek MOTORIST VARNO NA CESTO 2013, ki bo potekal v soboto 27. aprila pred AVTO KVEDER v Lukovici. Kot lansko leto se boste lahko tudi letos preizkusili na poligonu pod vodstvom inštruktorja policista motorista, za vse obiskovalce pa bodo na voljo predstavitve vozil in dela policije, reševalcev, gasilcev in AMZS-ja.

Prvomajska budnica bo potekala iz središča Lukovice, s startom ob 5:30. Pridružite se nam lahko na tehnično brezhibnih mopedih, motornih kolesih ali starodobnikih. Vabljeni vsi ljubitelji budničarstva!

Zadnji vikend v maju imamo na klubskem koledarju rezerviran za strokovno vikend ekskurzijo. Letošnja destinacija po glasovanju na klubskem sestanku so Adlešiči – Kolpa.     

Krvodajalska akcija bo potekala v torek, 4. junija, ob 10. uri na Zavodu za transfuzijsko medicino v Ljubljani. Pridružite se nam!

 

Oglejte si tudi